Les imatges mostren com alguns viatgers han hagut de sortir corrent dels vagons (Lluís Romero)

Una catenària s'incendia a Manlleu i els passatgers surten a correcuita del tren

La incidència, que va generar moments de pànic entre els usuaris, s'ha resolt de matinada i la circulació de l'R3 ja està restablerta amb alguns retards
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rodalies

Restablerta la circulació de línia R3 de Rodalies, que estava interrompuda entre Manlleu i Ripoll des de dimarts al vespre per una incidència a la catenària que ha causat un incendi i un tall de la tensió elèctrica. A les 20.21, Adif, l'empresa gestora de la infraestructura ferroviària, informava que treballava per resoldre-la com més aviat millor.

Més enllà de les afectacions que va causar, la incidència va ser molt aparatosa: a les imatges gravades per un usuari es veuen diverses explosions al pantògraf, que és el braç que connecta el tren amb la catenària per agafar l'energia. Després de les primers explosions almenys tres passatgers surten corrents del vagó i fugen per l'andana mentre la catenària, que porta una càrrega elèctrica de 3.000 volts, es trenca i salta pels aires.

 Són imatges de Lluís Romero:


En el moment dels fets hi havia un centenar de passatgers a dins del tren.

La incidència va afectar directament dos trens i va obligar a activar en fase de prealerta el pla Ferrocat. També a reubicar més de 100 passatgers que van haver de completar el trajecte per carretera, amb autocars de la companyia Sagalés o bé amb taxi. A les 21.43, Adif informava d'un pla de transport alternatiu per carretera entre Vic i Torelló.

El regidor de seguretat ciutadana, Arnau Rovira, ha denunciat que la interventora del tren no ha facilitat cap informació a l'Ajuntament, i ha aprofitat per reclamar el desdoblament de la via:

ARXIVAT A:
Rodalies Renfe
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut