Una caravana de 3.000 migrants marxa d'Hondures als EUA sota les amenaces de Trump

3.000 persones marxen d'Hondures als EUA per denunciar "la crisi humanitària que viuen"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Migracions

El dissabte 13 d'octubre un grup d'hondurenys van començar una marxa amb la intenció d'arribar als Estats Units per denunciar els abusos a què s'exposen quan intenten aconseguir el "somni americà".

La caravana ha aconseguit reunir unes de 3.000 persones, segons l'ONU.

 

Caravana contra la inseguretat a Hondures

Aquestes caravanes cap al nord s'han anat fent regularment els últims anys, però Trump ha aconseguit convertir-les en un espectacle mediàtic per insistir en el seu discurs antimmigració. I més ara, a tres setmanes per a les eleccions de mig mandat.

 

Les persones que se sumen a la caravana arrisquen la vida i esperen poder deixar enrere la violència, la droga, la falta de feina als Estats Units o a Mèxic.

La capçalera arriba a Mèxic

El grup de capçalera ha arribat aquest divendres a la frontera amb Mèxic on han topat amb un gran dispositiu policial i diversos organismes de drets humans custodien la frontera de Mèxic amb Guatemala.

El president dels EUA, Donald Trump, ha agraït a Mèxic el dispositiu policial a la frontera amb Guatemala.

 

Mèxic ha demanat ajuda a les Nacions Unides per buscar una solució humanitària a la crisi. I ha recordat que qui tingui documents de viatge podrà entrar i circular lliurement pel país i els que no, seran deportats.

Advertències de Trump

El president nord-americà va amenaçar el president hondureny, Juan Orlando Hernández, de retirar l'ajuda econòmica que rep del seu país, si no aturava la caravana d'immigrants:

 

Trump ha culpat els líders de Guatemala, Hondures i el Salvador de "no aturar aquest flux de persones que inclou criminals."

 

I ha exigit, també a través de Twitter, a Mèxic el control de les seves fronteres i que "detingui aquest atac" advertint que si no ho fan desplegarà l'exèrcit nord-americà i tancant la frontera sud:

 

Pas per Guatemala

Les pressions de Trump sembla que haurien donat resultat i a Guatemala han trobat la frontera amb un fort dispositiu policial.

 

Bartolo Fuentes, un dels impulsors de la caravana per denunciar la "crisi humanitària que afronta Hondures", ha estat detingut a la frontera amb Guatemala per violar les normes migratòries.

 

Tot i això s'ha seguit sumant gent a la caravana que ha continuat rumb cap als EUA.

 

ARXIVAT A:
Migracions Trump
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut