Segons la delegació del govern, 12.500 simpatitzants del PSOE s'han concentrat al voltant de la seu de Ferraz (EFE)

Milers de persones es concentren a la seu del PSOE en suport a Sánchez: "Queda't, Pedro"

Els militants socialistes tanquen files amb el president espanyol a la reunió del comitè federal, abans que dilluns anunciï si continua o no en el càrrec
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pedro Sánchez

Milers de militants i simpatitzants del PSOE s'han concentrat al carrer Ferraz de Madrid, davant de la seu del partit, on s'ha reunit el comitè federal aquest dissabte.

I és que el PSOE ha convertit aquest comitè en un acte de suport, dins i fora de la seva seu, al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que dimecres anunciava un període de reflexió sobre la seva continuïtat al capdavant de l'executiu.

Si bé en principi l'acte estava convocat per ratificar la llista del PSOE a les eleccions europees del 9 de juny, l'anunci sorpresa de Sánchez ha alterat els plans del partit. Els socialistes han decidit endarrerir fins dimarts que ve la comissió federal de llistes.

No obstant això, han mantingut la cita, i la plana major dels socialistes ha tancat files al voltant del seu secretari general.

També ho han fet les bases, que des de primera hora del matí s'han manifestat davant la seu del carrer Ferraz mentre a l'interior tenia lloc el comitè federal. I per primera vegada, totes les intervencions s'han retransmès en obert i amb pantalles gegants.
 

"Pedro, no et rendeixis"

Tot i que la convocatòria estava programada per a les 11.00, des de poc després de les 9.00 i, sota la pluja, han anat arribant els primers manifestants. Al migdia, el PSOE ha quantificat en uns 10.000 els simpatitzants que donaven suport a Sánchez, 12.500 segons la delegació del govern.

"Pedro, no et rendeixis" i "Queda't, Pedro" són alguns dels eslògans que s'han pogut llegir en xapes i adhesius que repartien els membres de les agrupacions socialistes.

Amb l'objectiu que la concentració fos multitudinària, les federacions socialistes de tot Espanya han mobilitzat les bases i han posat a la seva disposició autobusos gratuïts per facilitar el trasllat a Madrid.

Milers de manifestants mostren el seu suport al president del govern espanyol, Pedro Sánchez (EFE)

"Democràcia sí, feixisme no" i "Pedro, escucha, tu gente está en lucha" són altres proclames que han corejat els concentrats. Alguns d'ells també hi han anat amb samarretes amb el lema "Clar que val la pena, queda't" o amb cartells de "Sí, segueix!".

També han fet seves cançons com "Pedro", de Raffaella Carrà, o la coneguda "Quédate", de Quevedo:

Des de primera hora, la Policia Nacional també ha desplegat un dispositiu de seguretat a la zona per facilitar l'arribada dels membres del PSOE al comitè federal, que ha començat a les 10.30.
 

La cúpula del PSOE tanca files amb Sánchez

La cúpula del PSOE implora a Pedro Sánchez que continuï al capdavant del govern espanyol i del partit socialista. La primera a intervenir al comitè ha estat la número 2 del partit i vicepresidenta del govern espanyol, María Jesús Montero.

La també ministra d'Economia ha llançat un missatge en favor de Sánchez: "Que ser valent no surti tan car, que les veritats no tinguin complexos, que les mentides semblin mentides i que el cor no passi de moda".

A més, ha donat suport a la dona del president del govern, Begoña Gómez, després que l'organització Manos Limpias presentés una denúncia contra ella i un jutge obrís diligències d'investigació. "Begoña, companya, estem totes amb tu", ha afirmat Montero, i just després tots els assistents al comitè federal s'han posat drets i li han dedicat una llarga ovació.

"No hi ha dret que els nostres familiars, les persones que estimem, siguin víctimes de les màquines del fang. No!"

També hi han intervingut dirigents territorials com Salvador Illa, que ha interromput la campanya catalana per anar a Ferraz. Illa ha demanat a Sánchez que no dimiteixi i que torni per acompanyar-lo en la cursa electoral.

"Res em farà més il·lusió, Pedro, que comptar amb la teva presència, com més aviat millor".

Al voltant del migdia, i a iniciativa del secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán, el partit ha interromput l'acte per sortir a saludar i acompanyar els milers de manifestants concentrats.

La vicepresidenta del govern espanyol, María Jesús Montero, saluda efusivament els manifestants (EFE/Rodrigo Jiménez).
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, també ha sortit a saludar els concentrats davant Ferraz (EFE/Rodrigo Jiménez)

Aparentment, la conjura dels socialistes no mostra cap fissura, ni tan sols per part dels més crítics amb Sánchez. És el cas d'Emiliano García-Page, president de Castella-la Manxa, que també li ha mostrat el seu suport.

Page considera que Sánchez "va de debò" quan expressa el seu "dolor" i li ha traslladat la seva "empatia" i la seva complicitat per contestar la campanya d'insídies que, segons ell, s'ha muntat contra el president del govern.
 

"Prou ja de mentides, d'injúries, d'insídies"

Al comitè hi han anat pràcticament tots els dirigents del partit i a la seva arribada ja han mostrat el seu suport a Sánchez.

El secretari general del PSOE-Madrid, Juan Lobato, que ha estat dels primers, ha remarcat que avui és un dia per defensar el que l'Estat "es mereix", que no és només la democràcia, també "actituds democràtiques", i ha exigit un "reconeixement a la legitimitat" política.

El president d'Astúries i el líder del PSOE a la regió, Adrián Barbón, ha afirmat que "no es pot acceptar" que "s'hagi posat en dubte la legitimitat" del govern espanyol.

A més, ha elogiat el "gest" de Sánchez perquè "tots hem de reflexionar" davant d'una forma "absolutament inacceptable de fer política que es basa en la destrucció de l'adversari".

D'altra banda, la presidenta de Navarra i secretària general del PSN, María Chivite, ha denunciat que "que no es pot aconseguir, mitjançant xantatge, assetjament familiar, el que no han aconseguit a les urnes".

"Prou ja de mentides, d'injúries, d'insídies", ha afirmat la responsable dels socialistes a La Rioja, Concepción Andreu.
 

"En legítima correspondència"

En paral·lel al congrés del PSOE, el Partit Popular ha llançat una iniciativa que han anomenat "En legítima correspondència", que convida els ciutadans a respondre la carta del president del govern, per transmetre-li els problemes reals.

Demana que, votin qui votin, s'adrecin a Sánchez explicant-li les qüestions que els afecten diàriament, "assumptes tan seriosos i preocupants com la pujada dels preus, l'accés a l'habitatge o la inseguretat", segons el PP.

El partit convida a fer-ho a través de les xarxes socials i també ha posat una adreça de correu electrònic del PP per enviar els missatges, que faran arribar a Sánchez, segons ha informat la formació liderada per Alberto Núñez Feijóo.

 

ARXIVAT A:
PSOE Pedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut