Ucraïna recorda les víctimes de la revolta de l'Euromaidan sense saber qui va ordenar la matança

Mai s'ha perseguit els franctiradors ni els que van donar l'ordre de disparar contra la multitud
Redacció Actualitzat

Ucraïna homenatja les víctimes de la revolta de l'Euromaidan de fa un any. El 20 de febrer, conegut com a dijous negre, hi van morir més de 60 persones. Un any després, el país viu amb els ulls posats al conflicte de l'est, però encara busca justícia: mai s'ha perseguit els franctiradors ni els que van donar l'ordre de disparar contra la multitud.

Aquest divendres, la plaça s'ha tornat a omplir amb milers de persones per retre homenatge a les víctimes de la revolta.

Arreu del país hi ha actes de record, però el principal punt del programa del dia és una exposició oberta al públic per demostrar la participació directa de Rússia a la guerra a l'est del país.

Buscant justícia

Un any després, encara no s'ha resolt la incògnita de qui va ordenar la matança. En el moment que va passar, els opositors retenien 67 policies a la plaça. El govern, llavors, va decidir dotar la policia d'armament d'assalt per intentar alliberar els capturats. Van negar, però, que ordenessin disparar. També negaven la presència de franctiradors, tot i que algunes de les morts demostren que els trets podien venir dels terrats.

El govern de Kíev assegura que té proves que Rússia hauria col·laborat amb franctiradors a Maidan per intentar salvar Ianukóvitx.

Mentrestant, encara no se sap on és l'expresident pro-rus del país, Viktor Ianukóvitx. La Interpol el busca, però fa un any que se li ha perdut la pista.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut