Twitter ha presentat la demanda a un tribunal de Delaware

Twitter demanda Elon Musk per obligar-lo a comprar la companyia

El magnat va retirar la seva oferta de 44 milions de dòlars al·legant que no li facilitaven tota la informació que exigia sobre els comptes falsos
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Twitter

Twitter ha demandat Elon Musk per fer-se enrere en la compra de la companyia. Els directius de la xarxa social volen obligar-lo a comprar l'empresa pels 44 mil milions de dòlars que havien fixat les dues parts. És a dir, 54,20 dòlars per acció.

Elon Musk va desistir de comprar Twitter la setmana passada al·legant, entre altres coses, que no se li ha donat la informació sobre els comptes falsos o bots que té, que el magnat ha demanat de manera reiterada i que la companyia xifra en un 5% del total d'usuaris.

Musk sembla que ja donava per fet que el cas arribaria als jutjats. Almenys així es pot despendre del tuit que feia aquest dilluns, en què reproduia un mem d'ell mateix en què es riu del fet que Twitter "haurà de revelar els bots que té". Això, després que la negativa a fer-ho hagi estat l'arrel de tot.

Per a Twitter, els arguments de Musk són només excuses i asseguren que el motiu real és que Musk ha cancel·lat la compra per la caiguda generalitzada a les borses de les tecnològiques. Per això, creuen que l'operació "ja no serveix els seus interessos personals".

En la denúncia, acusen Musk de "criticar l'empresa, alterar les seves operacions, enfonsar el valor per als accionistes" i "una llarga llista" d'incompliments que "han enfosquit" el negoci, i demanen que se'l forci a complir el que havien pactat.

Entenen que el multimilionari ha actuat "de mala fe" i asseguren que sí que han respost a les peticions de l'empresari: "Des que va signar l'acord de compra, Musk ha desqualificat repetidament Twitter i el pacte, i ha creat un risc de negoci per a Twitter i ha empès a la baixa el preu de les accions", fets que consideren "danys irreparables".
 

Prop de 20 dòlars menys per acció

El fet és que Twitter cotitza ja per sota dels 35 dòlars, molt lluny dels 54,20 per títol que Musk va pactar pagar. Aquest dilluns, un dia abans que l'empresa presentés la denúncia, les seves accions van baixar un 7%; i ja havien perdut un 6% del seu valor el divendres, després que el multimilionari va anunciar que renunciava a la compra.

Amb tot, es preveu una llarga batalla judicial per determinar si Twitter pot obligar Musk a convertir-se en el seu propietari, o almenys aconseguir que pagui els 1.000 milions de dòlars que, segons la CNN, van pactar en cas que es trenqués l'acord.

ARXIVAT A:
Xarxes socials Twitter
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut