Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez (ACN)

Forn, Turull, Rull i Sànchez demanen per carta a Puigdemont que es formi govern

Els quatre presos de Junts per Catalunya creuen que cal evitar la convocatòria de noves eleccions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Investidura

Els presos de Junts per Catalunya han demanat per carta a Carles Puigdemont formar govern com més aviat millor. Ho hem sabut aquest dijous, tal i com ha avançat el Nació Digital, quan s'acosta el 22 de maig, data en què es convocarien automàticament noves eleccions a Catalunya si abans no s'ha nomenat un executiu.

En aquesta correspondència personal -sense cap carta conjunta- Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Joaquim Forn li han fet saber a Carles Puigdemont que ara toca formar un executiu i aixecar l'article 155, i no tornar a les urnes.

De moment, l'estratègia de Junts per Catalunya passa per aprovar la llei de presidència, que permetria una investidura a distància de Puigdemont. Fonts pròximes al president cessat asseguren que les cartes van en la mateixa línia amb què està treballant el grup de JxCat.

 

Notícia relacionada: Puigdemont: "Hem de buscar les fórmules perquè no hi hagi eleccions"

 

Dels quatre empresonats que van anar a les llistes de la formació, Sànchez, Turull i Rull mantenen l'acta de diputat. Forn hi va renunciar a finals de gener, intentant -sense èxit- deixar la presó preventiva. D'aquests quatre "presos polítics", tots menys Sànchez tenen carnet del PDeCAT.

Mentrestant, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha dit que aquestes cartes demostren que "l'únic que vol que el 155 es mantingui i que hi hagi noves eleccions és Puigdemont" perquè aquest és el seu "modus vivendi". Ha afirmat que "fins i tot els seus companys de partit li han hagut de demanar" que aposti per crear un nou executiu.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O Article 155 Investidura Procés català Eleccions 21D Govern empresonat JxCat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut