Els treballadors afectats no tenen patologies greus

TMB eleva a 20 els treballadors del metro afectats per amiant

No n'hi ha cap en tractament ni amb patologies greus, però s'han de sotmetre a controls periòdics
Quim Balaguer Actualitzat
TEMA:
Amiant

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) eleva a 20 el nombre de treballadors del metro afectats per l'exposició a l'amiant. Segons l'empresa, cap d'ells presenta patologies greus ni requereix tractament, si bé hauran de passar controls mèdics periòdics.

620 treballadors dels més de 1.000 exposats a l'amiant s'han sotmès a la primera fase de l'examen. TMB també s'està posant en contacte amb personal que ja és fora de l'empresa però que durant els últims quinze anys ha treballat en àmbits on hi ha pogut haver exposició laboral a l'amiant.

La companyia de transports no descarta que la xifra d'afectats augmenti, perquè els efectes nocius de l'amiant poden trigar molts anys a fer-se evidents.

Els materials amb contingut d'amiant van ser molt utilitzats durant la segona meitat del segle XX en el ram de la construcció i a les infraestructures de transport. Al metro de Barcelona es feia servir en la pintura antisoroll.

Nous trens

Per treure tot l'amiant de la xarxa del metro, TMB ha comprat 42 trens que substituiran els més antics de les línies 1 i 3 on s'ha detectat la pintura que conté aquest material. De cara a la primavera, es preveu treure les planxes de fibrociment que revesteixen la coberta de l'estació de la Verneda, a la línia 2.

ARXIVAT A:
Amiant Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut