Hawking viatjarà a l'espai (Reuters)

Stephen Hawking viatjarà a l'espai

En una entrevista a la cadena ITV, el físic britànic ha acceptat la invitació del fundador de Virgin Galactic, Richard Branson, per formar part de la primera tripulació que estrenarà el seu projecte de turisme espacial
Redacció Actualitzat

El científic britànic Stephen Hawking farà realitat finalment el seu somni de viatjar a l'espai. El físic britànic ha confirmat al programa "Good Morning Britain", de la cadena ITV, que ha acceptat la invitació del fundador de Virgin Galactic, Richard Branson, per formar part de la primera tripulació que inaugurarà el seu projecte de turisme espacial.

Tot i que aquests viatges espacials turístics havien de començar el 2010, diversos problemes tècnics i l'accident d'una de les seves aeronaus va endarrerir el projecte, que encara no data d'enlairament. L'anunci fet per Hawking pot ser un senyal que tota la tecnologia està preparada per començar els viatges previstos per Branson, que ja acumulen més de 800 reserves.

Hawking ja va experimentar amb la gravetat zero el 2007 en un avió de la NASA, però el viatge que li proposa Branson va més enllà i suposa enlairar-se fins a 110 quilòmetres d'altura, a una velocitat de 4.000 quilòmetres per hora i en situació d'ingravidesa.

El físic anglès, de 75 anys, esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Aquesta malaltia no li impedeix mantenir la seva activitat científica i pública. Els seus primers símptomes van aparèixer durant la seva estada a Oxford i, finalment, va ser diagnosticat d'ELA als 21 anys.

 

♦ Un multimilionari finança un projecte per anar més lluny que mai a l'espai amb nanonaus

 

Hawking tem que no sigui ben acollit per Trump

A l'entrevista al mateix programa de la cadena britànica ITV, el científic ha admès la possibilitat que no sigui ben rebut als Estats Units sota el govern de Donald Trump. Hawking ha expressat la seva preocupació pel "tomb definitiu a la dreta, una orientació més autoritària", però ha remarcat que és un país que li "agrada i encara admira". Segons el físic, "m'agradaria anar-hi una altra vegada i parlar amb altres científics, però temo que potser ja no seré benvingut."

Stephen Hawking s'ha mostrat amoïnat pels plantejaments del president nord-americà cap a les polítiques mediambientals. "El canvi climàtic és un dels grans perills que afrontem, i pot prevenir-se", ha assegurat el científic, que ha afegit: "A Trump el van elegir persones que se sentien privades de drets per l'elit governant en una revolta contra la globalització i, ara, la seva prioritat serà satisfer al seu electorat, que ni són liberals ni estan tan ben informats."

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut