AT&T, Cisco i Facebook tampoc seran al Mobile, que divendres decidirà si es fa

Continua el degoteig de baixes del congrés mundial de telefonia per la por del coronavirus
Redacció Actualitzat
TEMA:
Mobile World Congress

Facebook, Cisco i AT&T s'han afegit al degoteig d'anuncis d'empreses que no participaran en el Mobile World Congress per l'amenaça del coronavirus.

L'empresa de Mark Zuckerberg ha informat que la baixa és "una mesura de precaució per l'evolució dels riscos de salut públic relacionats amb el coronavirus".

En el cas de la multinacional tecnològica Cisco, la companyia ha informat que ha pres la "difícil" decisió de retirar-se a causa de la "preocupació" per l'epidèmia.

American Telephone and Telegraph (AT&T), gegant nord-americà de les telecomunicacions i líder mundial del sector, ha informat en un comunicat que recull CNET que han decidit retirar-se després de "debats amb calma" perquè consideren que és la decisió "més responsable":

"Valorem la nostra participació en un grups industrial de la importància de GMSA i respectem profundament les mesures que s'han pres per protegir els assistents. Lamentablement, la decisió més responsable és retirar-nos de l'esdeveniment per salvaguardar els nostres treballadors i clients."

Una altra empresa que ha causat baixa aquest dimarts és la nord-americana Intel, el segon fabricant del món de microxips després de Samsung. I encara dels Estats Units, ha renunciat l'operador de telefonia Spring.

Intel ha al·legat motius de "seguretat", i ha afegit que presentarà de manera paral·lela els productes que tenia previst ensenyar a Barcelona.

Després d'Intel, una altra empresa xinesa s'ha retirat del Mobile World Congress: es tracta de Vivo, que ha al·legat motius de "salut" i també de "seguretat":

"La salut i la seguretat dels nostres treballadors i del públic són la nostra prioritat. Per aquest motiu, hem decidit cancel·lar la nostra presentació a l'MWC 2020 i altres esdeveniments relacionats a finals d'aquest mes a Barcelona."

També s'ha confirmat la primera renúncia d'una empresa espanyola, l'aragonesa Telnet.

Dilluns van fer públic que no anirien a Barcelona la companyia japonesa NTT DoComo, la multinacional Sony i l'alemanya Gigaset. També dues companyies xineses, les primeres d'aquest país a suspendre la participació al congrés: Umidigi i Ulefone Mobile.

Totes aquestes empreses se sumen a Nvidia, Ericsson, LG i Amazon, que va anunciar diumenge que renunciava al Mobile.

 

Divendres, reunió decisiva per al MWC

Aquest dimarts al matí, GSMA, organitzadora del congrés, ha anunciat que divendres farà una reunió extraordinària per decidir sobre la celebració de l'esdeveniment.

El Mobile World Congress està previst que es faci d'aquí a 15 dies, entre el 24 i el 27 de febrer.

El logotip del Mobile World Congress 2020, que perilla pel coronavirus (Reuters/Nacho Doce)


En les últimes hores, tant la Generalitat com l'Ajuntament de Barcelona han afirmat que no hi ha motius per suspendre el Mobile i que estan preparats tant per acollir el Congrés com per afrontar qualsevol cas sospitós de coronavirus. Les contínues baixes, però, afegeixen incertesa sobre el futur immediat de l'esdeveniment, que l'any passar va deixar prop de 500 milions d'euros a Barcelona.  

Hi ha companyies que han confirmat la seva assistència al congrés, però incrementaran les mesures d'higiene per protegir el personal i els clients.

Xiaomi, per exemple, ha dit que serà al MWC, i que ho farà amb treballadors que hauran estat almenys els últims 14 dies fora de la Xina.

Diumenge, GSMA va anunciar mesures per garantir la seguretat a la fira i calmar els visitants, com ara no permetrà l'accés a la fira dels viatgers que vinguin de la província xinesa de Hubei, on hi ha la ciutat de Wuhan, epicentre del contagi.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el d'Exteriors, Alfred Bosch, s'ha reunit aquest dimarts amb prop de 50 representants del cos consolar de Barcelona, per donar-los un missatge de tranquil·litat i explicar-los els protocols establerts per l'alerta pel coronavirus.


12% de cancel·lacions de reserves de VTC

Una de les conseqüències de la incertesa sobre el Mobile és que s'han anul·lat el 12% de les reserves que les empreses de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) tenien pel Mobile.

El president de la patronal Unauto a Catalunya, Josep Maria Goñi, ha explicat que aquestes cancel·lacions han arribat tant d'empreses que han decidit no anar al congrés com d'empreses que esperen "una disminució molt important de visitants".

 

ARXIVAT A:
Mobile World Congress Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut