Entrada d'urgències de l'Hospital Son Espases de Palma (EFE/Cati Cladera)
Entrada d'urgències de l'Hospital Son Espases de Palma (EFE/Cati Cladera)
Palma

Un britànic ingressat en un hospital de Palma, segon cas de coronavirus a Espanya

L'home havia estat en contacte a finals de gener amb una persona que ha donat positiu per coronavirus a l'estació d'esquí francesa de Contamines-Montjoie, al departament de l'Alta Savoia

RedaccióActualitzat

Un pacient britànic que està ingressat a l'Hospital Universitari Son Espases de Mallorca ha donat positiu per coronavirus, segons ha informat el Centre Nacional de Microbiologia. L'home no presenta simptomatologia de la malaltia des que està ingressat a l'hospital, però ha donat positiu en la presència del virus.

 

Al mateix centre hospitalari hi ha ingressades la seva dona i les seves dues filles des d'aquest divendres, que estaven també aïllades i sota vigilància, i que han donat negatiu en les proves realitzades. Si bé la filla gran té grip. Aquest diumenge, el cap de medicina interna ha qualificat el cas de "tipologia moderada".

Baixa possibilitat de contagi

Segons l'equip mèdic que atén aquest segon cas diagnosticat de coronavirus a Espanya, el pacient està en les últimes fases de la malaltia, presenta una baixa càrrega viral, i la possibilitat de contagi també és baixa.

L'Hospital Son Espases va activar el protocol per coronavirus divendres a la nit després de l'ingrés de la família formada pels pares i dues filles menors.

El pare de família havia estat en contacte entre el 25 i 29 de gener amb una persona que ha donat positiu per coronavirus a França, concretament a l'estació d'esquí de Contamines-Montjoie, al departament de l'Alta Savoia. Amb posterioritat, i ja a Mallorca, l'home va desenvolupar un quadre respiratori lleu amb febre que només va durar un dia.

 

 

Per iniciativa pròpia va decidir presentar-se a l'Hospital Son Espases de Mallorca. L'hospital va activar el protocol establert i va traslladar la família al centre, on estan aïllats fins que s'han conegut els resultats de les anàlisis enviats al Centre Nacional de Microbiologia.

El pacient afectat amb el coronavirus a Mallorca continuarà ingressat a l'hospital fins que dues analítiques consecutives donin negatiu en la presència del virus.

Tot i que la família del ciutadà britànic ha donat negatiu per coronavirus, Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències ha afirmat que la resta de la família "pot haver-se infectat i no haver donat positiu encara", per la qual cosa ha subratllat que cal fer-los "un seguiment".

Segons ha explicat la directora de Salut Pública del govern balear, Maria Antònia Font, el pacient contagiat pel coronavirus va fer escala a Barcelona de tornada de Ginebra. Ha explicat que es posarà en marxa el protocol de contactes per revisar les persones que van estar assegudes prop d'ell en el trajecte Ginebra-Barcelona-Palma.

Font ha volgut insistir que el risc de contagi és poc elevat perquè la dosis del virus que presenta és bastant baixa.

 

 

Vigilar les persones amb qui van contactar

Paral·lelament s'ha activat un segon nivell d'actuació, amb les persones que podrien haver tingut contacte amb el pacient. Incloses les que van viatjar al costat o prop del seient dels avions que van agafar.

 

Cap cas de transmissió del coronavirus a Espanya

Aquest nou cas se suma al del ciutadà alemany que continua aïllat a l'illa de La Gomera i que va ser el primer positiu a Espanya per coronavirus.

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, ha dit que no hi ha gaires diferències entre el cas de Palma i el cas de La Gomera i que un segon cas de coronavirus "no implica un increment del risc" perquè, en tots dos casos, la transmissió del coronavirus s'ha produït fora de l'estat espanyol.

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut