Els acompanyants de Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya

S'arxiva la causa contra els acompanyants de Puigdemont quan el van detenir a Alemanya

A Josep Maria Matamala, Josep Lluís Alay i dos mossos se'ls acusava d'un delicte d'encobriment
Redacció Actualitzat
TEMA:
Carles Puigdemont

L'Audiència Nacional ha arxivat la causa que es va obrir als acompanyants del president Carles Puigdemont quan va ser detingut el març passat a Alemanya.

Es tracta de l'empresari Josep Maria Matamala, el professor Josep Lluís Alay i dos agents dels Mossos d'Esquadra.

El jutge Diego de Egea ha considerat que no hi ha indicis del delicte d'encobriment i per això ha decidit finalment arxivar la causa que es va obrir per una denúncia de la fiscalia. 

En relació a Matamala, el jutge pregunta a la fiscalia si cal demanar ordre de recerca i captura internacional, ja que no va comparèixer durant la fase d'instrucció.

El magistrat argumenta que "no tenien coneixement" de l'ordre europea de detenció que pesava sobre Puigdemont. I afegeix que perquè es doni un delicte d'encobriment els autors han de "tenir coneixement que la persona que tracta de sostreure's a l'acció de la justícia és l'autor d'un delicte".

Tots quatre anaven en el mateix vehicle quan va ser detingut en una àrea de servei a Alemanya. Viatjaven des de Hèlsinki cap a Brussel·les quan es va reactivar l'ordre europea de detenció contra ell, els exconsellers i l'exdiputada Marta Rovira.

ARXIVAT A:
Carles Puigdemont Procés català Independència Judicial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut