El jutge Santiago Vidal en una imatge d'arxiu

Santiago Vidal s'incorporarà al govern de la Generalitat, al costat del nou comissionat per a la Transició Nacional

El jutge estarà al capdavant d'un nou consell de justícia que s'encarregarà de construir les estructures d'estat vinculades a aquest àmbit
Redacció Actualitzat

El jutge Santiago Vidal s'incorporarà al govern de la Generalitat, al costat del nou comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, segons ha avançat el diari "Ara".

Vidal, que va ser suspès de la seva feina com a magistrat de l'Audiència de Barcelona per haver redactat una constitució catalana, no anirà com a número dos de la candidatura d'Esquerra a Barcelona, com s'havia especulat, ni en cap altra candidatura. Segons ha confirmat ell mateix a TV3, la seva feina serà estar al capdavant d'un nou consell de justícia que s'encarregarà de construir les estructures d'estat vinculades a aquest àmbit, col·laborant amb el nou comissionat per a la Transició Nacional. Es tracta d'"un càrrec per construir el nou país" que li permetrà mantenir la "transversalitat" i la "independència" com a jutge, ha assegurat el magistrat al rotatiu.

Vidal va comunicar la seva decisió fa uns dies tant al president de la Generalitat com al cap de l'oposició, Oriol Junqueras.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut