Salut dona per fet que desprogramarà operacions no urgents pels ingressos per Covid

Un 20% de les consultes d'urgències als centres d'atenció primària són per sospites de Covid, i la meitat d'aquests casos són positius
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El Departament de Salut veu molt difícil que amb les dades actuals de la Covid es pugui mantenir tota l'activitat als hospitals i per això ja dona pràcticament per fet que no hi haurà altre remei que desprogramar les operacions no urgents. Ho ha dit el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, en una entrevista aquest diumenge a TV3. 

"És pràcticament impossible que no haguem de desprogramar poca o molta activitat. En la segona onada vam tenir mesures molt ràpides i contundents que ens van permetre mantenir l'activitat, però ara partim d'uns números molt elevats i els contagis estan creixent". 

Comella ha assegurat que s'estan coordinant amb tots els centres catalans perquè la desprogramació sigui "la menor possible i estigui ben repartida pel país".

Comella reconeix que l'afectació als hospitals pot ser molt pitjor que en la segona onada i que això obliga a revisar molts temes a nivell organitzatiu: "Això no es va haver de fer durant la segona onada, però la situació de partida no tenia res a veure amb la d'ara". 

 

Un 20% de les consultes als CAP, per Covid

D'altra banda, un 20 per cent de les visites d'urgències a l'atenció primària són per sospita de Covid. I pràcticament la meitat d'aquests són casos positius, xifres que demostren que l'epidèmia està en creixement a Catalunya.

Per ara, els centres d'atenció primària mantenen la seva activitat habitual i, a més, fan aquesta tasca de cribratge relacionada amb la Covid.

Tot i això, les últimes dades de Covid-19 a Catalunya mostren, aquest diumenge, una lleugera estabilització de la situació.

L'índex de contagi baixa poc i ara és d'1,34. El risc de rebrot també baixa i se situa en els 576 punts.

 

La xifra d'ingressos es manté estable i hi ha 2.356 persones als hospitals per aquesta malaltia, 458 de les quals són a l'UCI. La xifra de nous casos és de 1.600.

 

Pel que fa a les víctimes mortals, n'hi ha hagut 13 en les últimes hores.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut