Ryanair acomiadarà 300 treballadors i reduirà un 20% la flota a Irlanda

L'aerolínia ho anuncia en plena vaga i els pilots responen amb la convocatòria d'una nova vaga per al 3 d'agost
Redacció Actualitzat
TEMA:
Economia de butxaca

Dos dies després que Ryanair advertís de la possibilitat d'acomiadaments per la conflictivitat laboral, l'aerolínia irlandesa ha anunciat la possible supressió de 300 llocs de treball a Irlanda. Aquesta reducció de la plantilla seria conseqüència dels plans de la companyia de reduir un 20% la seva flota en aquest país, de 30 a 24 avions, a partir de l'octubre.

Segons ha explicat Ryanair en un comunicat a la Borsa de Londres, les vagues dels pilots han provocat un descens de les reserves a Irlanda i per això ha decidit traslladar diversos avions a Polònia, on encara creix.

De moment ja han rebut el preavís d'acomiadament un centenar de pilots i uns 200 tripulants de cabina, als quals se'ls oferirà la possibilitat de traslladar-se a Polònia o a altres bases de l'aerolínia.

 

 

L'anunci arriba en plena vaga. La resposta dels pilots ha estat la convocatòria d'una nova vaga per al 3 d'agost. Els pilots contractats directament per Ryanair a Irlanda, un centenar, han anunciat que tornaran a fer una vaga de 24 hores divendres de la setmana que ve, la quarta en aquest país des del dia 12 d'aquest mes.

Als aeroports, mentrestant, s'ha viscut amb relativa calma aquesta jornada de vaga de tripulants de cabina de Ryanair ja que, prèviament, la companyia havia cancel·lat vols i alertat els passatgers.

Alguns passatgers s'han acostat al punt d'informació que la companyia té a l'aeroport del Prat per rebre atenció. Entre els afectats hi ha viatgers que tenien previst volar a les Balears i a les Canàries, amb viatges suspesos abans que es decretessin els serveis mínims del 100% per als enllaços insulars.

Segons Aena, entre aquest dimecres i dijous, la vaga de Ryanair afectarà un total de 15.000 passatgers. La companyia assegura que ha reubicat o retornat els diners a tots ells.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut