Adams i Romeva, aquest dimecres, al Parlament irlandès (ACN)

Romeva diu que la UE "s'haurà de posicionar" davant d'un referèndum "inevitable"

El conseller d'Afers Exteriors ha participat a la primera reunió del grup d'amistat sobre Catalunya creat al Parlament irlandès
Actualitzat

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva, ha assenyalat que el referèndum a Catalunya "és inevitable", perquè respon a una "demanda ciutadana clara, massiva i pacífica". En la primera reunió del grup d'amistat amb Catalunya creat per diputats i senadors dels principals partits irlandesos, Romeva ha lamentat "la negativa del govern espanyol a negociar" i ha avisat que la UE "s'haurà de posicionar a favor de la democràcia o d'aquells que rebutgen el diàleg".

"És una qüestió de radicalitat democràtica"

Romeva ha presentat als membres de l'Assemblea i el Senat Irlandès la conferència que ell, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, van pronunciar dilluns a Madrid com una mostra de "la permanent oferta de diàleg" del govern català. A continuació, s'ha reunit amb el líder del Sinn Féin, Gerry Adams, que ha reiterat el seu suport al procés català.

Cinquè grup sobre Catalunya a Europa

El grup sobre Catalunya al Parlament irlandès és el cinquè d'aquest tipus que es crea a Europa, després que Suïssa, Estònia, Finlàndia i el Regne Unit posessin en marxa iniciatives similars. Un fet que, segons Romeva, "demostra que hi ha voluntat arreu de saber què està passant a Catalunya".

L'impulsor és el diputat del Sinn Féin Trévor Ó Clochartagh, que ha explicat que la iniciativa demostra "el suport al dret a l'autodeterminació" entre els diferents partits que componen l'Assamblea i el Senat irlandesos. De fet, al grup hi ha diputats i senadors dels principals partits; el Sinn Féin, el Fine Gael, el partit que governa actualment, i el Fianna Fail, a més de membres independents.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut