El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva (ACN)
El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva (ACN)

Irlanda crea un grup sobre Catalunya i convida Romeva per explicar el procés

RedaccióActualitzat

El Parlament d'Irlanda ha creat un grup de treball sobre Catalunya i ha convidat el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, perquè expliqui el procés català.

La conferència de Romeva serà dimecres, 24 de maig, dos dies després que Puigdemont, Junqueras i ell mateix expliquin a Madrid els seus plans per fer el referèndum.

A banda de qüestions polítiques, també es posarà especial èmfasi en les relacions comercials entre Irlanda i Catalunya.

El viatge de Romeva a Irlanda s'inclou dins els plans del govern d'internacionalitzar el procés, igual que van fer a principis d'any a Brussel·les.

Seguint els passos de Westminster

El Parlament irlandès, igual que ja va fer Westminster, ha creat aquest grup de discussió sobre Catalunya en què hi ha representants dels principals partits irlandesos.

Diputats i senadors del Fine Gael, el Fianna Fáil i el Sinn Féin, els principals partits amb representació a l'Assemblea i al Senat irlandesos, juntament amb parlamentaris independents, han impulsat la creació del grup d'amistat amb Catalunya, l'anomenat "Oireachtas Friends of Catalonia".

Grups d'amistat a altres països d'Europa

La creació del grup d'amistat que impulsarà el Parlament irlandès se suma a altres iniciatives semblants en els últims anys a Europa. Suïssa, Estònia i Finlàndia han creat grups d'amistat amb Catalunya.

Al març, el Parlament de Westminster va oficialitzar la creació d'un intergrup que inclou membres de la Cambra dels Comuns i dels Lords de tots els partits polítics.

Anar al contingut