Un formatge Le Moulis Prestige de llet crua de vaca (Fromagerie Le Moulis)

Retiren per listeriosi diversos lots de formatge procedents de França

L'empresa fabricant és SAS Le Moulins i l'alerta de Sanitat informa que també s'hi ha detectat la presència d'"E. coli"
Actualitzat
TEMA:
Salut

Alerta sanitària per listeriosi i "E. coli". L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (ASEAN) ha retirat del mercat diversos lots de formatge elaborats amb llet crua de vaca procedent de França després de detectar-hi aquests dos bacteris. 

L'empresa fabricant és SAS Le Moulins, tot i que els formatges es comercialitzen amb diverses marques. En concret, aquests són els productes retirats: 

Moulis cremier, lot 19163112, data de caducitat 01/12/2019

Moulis vache, lot 19199118, data de caducitat 05/12/2019

Bethmale de Marterat Vache, lot 19199118, data de caducitat 20/12/2019

Aquests són els primers productes pels quals es va anunciar l'alerta. Ara s'hi han afegit altres lots:  

Pyrenee vaca llet crua Moulis 4KG, lots: 

19163112 amb data de caducitat 26/10/19

19170119 amb data de caducitat 02/11/2019

19184103 amb data de caducitat 16/11/2019

19191110 amb data de caducitat 23/11/2019

19199118 amb data de caducitat 27/11/2019

19219100 amb data de caducitat 07/12/2019 i 14/12/2019

19219107 amb data de caducitat 14/12/2019

19228116 amb data de caducitat 21/12/2019


Pyrenne vaca llet crua Moulis Prestige 4KG, lots: 

19205124 amb data de caducitat 21/12/2019

19199118 amb data de caducitat 14/12/2019

19170119 amb data de caducitat 23/11/2019
 

Luzenac Moulis llet crua vaca 4KG, lots: 

19199118 amb data de caducitat07/12/2019

19170119 amb data de caducitat 21/12/2019


L'alerta la va donar Alemanya i aquests són els lots que s'han comercialitzat a Espanya. Sanitat informa que no s'ha confirmat cap cas d'infecció associat a l'alerta. 

El Ministeri recomana a les persones que tinguin a casa un producte afectat per l'alerta que s'abstinguin de consumir-ne i que el tornin al punt de compra.
 

Els riscos de la listeriosi i l'"E. coli"

Recentment, Espanya va emetre una alerta internacional pel brot de listeriosi amb origen a Andalusia, amb diverses marques de carn entatxonada afectades. La carn contaminada va causar tres morts, set dones van avortar i els afectats van ser més de 200. 

La listeriosi comporta símptomes que van des dels semblant a la grip fins a meningitis i altres complicacions potencialment mortals. Es pot trobar en aliments com el peix fumat, carns i formatges i vegetals crus. Cuinar-los a temperatures superiors a 65 graus mata els bacteris. Alguns aliments, però, es poden contaminar després de cuinats, abans que els envasin. És resistent al fred i pot trobar-se també en aliments envasats al buit. 

En el cas de l'Escherichia coli o "E. coli", els símptomes d'infecció són diarrees, còlics abdominals i, de vegades, febre i vòmits. Els aliments que es poden contaminar i més sovint infecten les persones són la carn de boví, sobretot la picada i poc cuita, i la llet crua, així com gall dindi, formatge fresc, iogurt o vegetals crus i aigua contaminada amb matèria fecal. 

ARXIVAT A:
Salut Consum Gastronomia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut