Restriccions als parcs naturals per evitar noves aglomeracions en cap de setmana

El Procicat aprova tancar els aparcaments a cinc Parcs Naturals quan arribin al 75% d'ocupació per evitar aglomeracions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Davant la necessitat de restringir moviments i per impedir massificacions per aturar l'augment de contagis, el govern imposa restriccions d'accés a alguns dels principals parcs i espais naturals del país. Afecten cinc zones, on es limiten l'accés de vehicles als espais naturals per evitar les massificacions del cap de setmana passat. Els pàrquings habilitats es tancaran quan arribin al 75% de la seva capacitat i els Mossos d'Esquadra impediran que s'aparquin vehicles als vorals de la carretera.

A les ja anunciades, als parcs naturals del Montseny i al de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, s'afegeixen limitacions d'accés a l'entorn de la muntanya de Montserrat. A la Zona Volcànica de la Garrotxa. A l'alta Garrotxa i a l'entorn de Sadernes. També al Paratge Natural de Poblet.
 

 

A més a més, els ajuntaments de Badalona i de Santa Coloma de Gramenet tancaran els accessos a Sant Jeroni de la Murtra, a la serralada de Marina.
 

Ni als aparcaments, ni als vorals

La petició és clara: limitar la mobilitat. I l'objectiu, que no es massifiquin espais naturals perquè segueixin sent segurs. Per garantir que es compleix, també s'activa un nou protocol de vigilància i informació.

Els Mossos d'Esquadra vigilaran també que no s'aparqui als vorals en zones no habilitades com a aparcament. Protecció Civil, guardes i informadors dels parcs també s'implicaran en la vigilància perquè es respectin les restriccions. I s'intensificarà la neteja d'equipaments públics. 

On sigui possible, els panells informatius de les vies d'accés informaran sobre el nivell d'ocupació dels parcs.
 

El govern no vol tancar espais naturals, però sí que demana extremar-hi les precaucions. Portar mascareta també hi és obligatori. Menjar està prohibit, com també les trobades de més de 6 persones. I també hi és vàlida la recomanació de no trobar-s'hi amb ningú de fora del nostre àmbit de convivència. Finalment, es recorda als qui hi practiquin esport en grup que cal ampliar la distància de seguretat quan no portin mascareta. 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut