Rajoy: "Avui me'n vaig d'aquí sabent que puc negociar alguna cosa; ahir no hi havia negociació"

El president en funcions no aclareix la data de la investidura i considera que "avui s'ha fet el primer pas", però admet que "si Ciutadans no col·labora és molt difícil un govern estable"
Redacció Actualitzat

Després de reunir-se amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha valorat la trobada amb un cert optimisme. Ha admès que hi ha possibilitats de formar govern i ha promès fer tot el que estigui a les seves mans per aconseguir-ho i no haver de repetir eleccions, la qual cosa qualifica d'inadmissible:

"Avui me'n vaig d'aquí sabent que puc negociar alguna cosa; ahir no hi havia negociació".

En la mateixa línia, ha assegurat que no hauria acceptat l'encàrrec del rei Felip VI si no veiés possibilitats de ser envestit, una postura contrària a la que va adoptar el 20 de desembre, quan era "evident", ha dit, que hi havia majoria a la cambra per no votar-lo:

"Si no veiés cap possibilitat, no hauria acceptat l'encàrrec del rei. No és fàcil, però ja és no tan evident que no hi pugui haver investidura".

Raoy ha acordat amb Rivera, segons ha explicat, tenir obert un canal permanent de comunicació –sense concretar quan es tornaran a reunir– per intercanviar informació i continuar parlant sobre estabilitat pressupostària, sostre despesa, reducció dèficit i pressupostos. També s'han posat d'acord a mantenir una posició comuna contra el que ha qualificat de "desafiament independentista". Pel president espanyol en funcions, és "urgent" comptar al més aviat possible amb un govern.

Davant tot plegat, Rajoy considera que amb la trobada amb Ciutadans "s'ha fet el primer pas":

"Avui hem fet un primer pas. La caminada més llarga comença amb un primer pas. Ningú ha dit que seria ni fàcil ni ràpid".

Rajoy ha insistit que si el PSOE vota "no", no hi haurà investidura, però també ha dit que "si Ciutadans no col·labora és molt difícil un govern estable".

"Sense cap compromís per part del PSOE, hi haurà eleccions. Sense compromís per part de ciutadans, no hi haurà estabilitat per governar".

En qualsevol cas, el líder del PP ha insistit que cal evitar unes noves eleccions, que és el seu "primer objectiu", perquè "seria una vergonya tres eleccions en un any", i que farà tot el possible per evitar-les:

"Faré tot el que estigui a les meves mans perquè no es tornin a repetir eleccions. Espanya necessita un govern amb plenitud de funcions".

Amb tot, no ha aclarit la data de la investidura ja que considera que l'important és que hi hagi govern.

"No és urgent que hi hagi debat d'investidura sinó que hi hagi una persona investida i un govern. L'important és que hi hagi govern".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut