El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, d'ERC, en una foto d'arxiu (ACN)

Qui és Roger Torrent, el nou president del Parlament?

El president més jove és politòleg, alcalde de Sarrià de Ter des del 2007 i va entrar al Parlament com a diputat el 2012
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions 21D

Per molts Roger Torrent és un dels valors emergents d'ERC. Va participar activament a la campanya del 21D colze a colze amb Marta Rovira, gairebé com un número 2 del partit.

Nascut a Sarrià de Ter el 1979, Torrent és llicenciat en Ciències Polítiques per la UAB i màster en estudis territorials i urbanístics per la UPC.

El 1998 va entrar a les joventuts d'Esquerra Republicana, l'any següent ja era regidor del seu poble i el 2007, amb 28 anys, el van nomenar alcalde.

Diputat des del 2012

El 2012 va fer el salt des de la política municipal i es va convertir en diputat al Parlament. Aquella legislatura va acabar plegant, però el 2015 hi va tornar com a diputat de Junts pel Sí, i n'ha estat portaveu adjunt del grup parlamentari.

 

Fins ara ha compaginat aquest càrrec amb el d'alcalde, amb majoria absoluta des del 2015. A les eleccions del 21D va ser el número 2 a la llista d'ERC per Girona, i ja ha anunciat que deixarà l'Ajuntament per dedicar-se en exclusiva a fer de president del Parlament.

Aquest dimarts es va saber que Torrent era l'aspirant a ocupar aquest càrrec en un moment polític especialment delicat. Amb ell, ERC aposta per un perfil del partit al capdavant del Parlament, i no per un independent. Té una idea clara de com ha de ser la presidència del Parlament:

"Això és el que s'ha de fer al Parlament: poder parlar de tot, poder debatre de tot, i poder votar allò que ens mandaten els ciutadans de Catalunya. Per vies legítimes, per vies reglamentàries i per vies legals."

Amb 38 anys, Torrent s'ha convertit en el president del Parlament més jove des de la restauració de la democràcia.

 

Àudio relacionat: En una frase. Roger Torrent (ERC) - juny 2013

ARXIVAT A:
Eleccions 21D Article 155 Procés català Investidura Govern empresonat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut