Els manifestants van canviar les banderes de l'hotel per la palestina (Jordi Bataller/ACN)

Quatre detinguts per ocupar un hotel de Barcelona en una protesta propalestina

Els fets van passar el 21 d'octubre, quan diversos manifestants van entrar a l'Hotel Cortes de Barcelona, propietat d'un magnat israelià, i van canviar les banderes per la palestina
Redacció/Agències
TEMA:
Israel envaeix Gaza

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones i n'han identificat quatre més per haver ocupat l'Hotel Cortes de Barcelona, propietat d'un dels homes més rics d'Israel, vinculat a la indústria militar. Els fets van passar el 21 d'octubre, coincidint amb la manifestació unitària "Aturem el genocidi a Palestina".

Un centenar de persones vinculades a moviments socials i populars van fer una acció sorpresa per protestar "contra el genocidi palestí" en aquest hotel del número 25 del carrer de Santa Anna.

La protesta va coincidir amb la manifestació unitària "Aturem el genocidi a Palestina" del 21 d'octubre (Jordi Bataller/ACN)

Van ocupar durant més de mitja hora la recepció de l'establiment i van despenjar les banderes oficials per substituir-les per banderes de Palestina

Com a protesta per la detenció dels quatre activistes, un centenar de persones han tallat aquest dimarts al vespre el trànsit davant de la comissaria dels Mossos de les Corts.

 

Sergi Benavent, de la Plataforma en Suport als Detinguts, ha explicat que "són persones que han detingut de forma bastant aleatòria; es van manifestar pacíficament i legítimament sense interrompre cap mena d'activitat de l'hotel, no hi havia cap delicte".

Els detinguts estan relacionats amb entitats en defensa del dret a l'habitatge, com l'Ateneu La Base, el Sindicat de Barri del Poble-sec, el Grup d'Habitatge dels Tres Turons i el Sindicat de Llogateres, segons ha informat el col·lectiu d'advocats Alerta Solidària, que els representa.

Els detinguts estan relacionats amb entitats en defensa del dret a l'habitatge (Jordi Bataller/ACN)

El mateix Hotel Cortes, propietat de Haim Tsuff, ha presentat una querella als jutjats de Barcelona en la qual acusa d'un delicte d'odi no només els activistes que van ocupar l'establiment, sinó també les entitats convocants: la Comunitat Palestina de Catalunya i la plataforma Prou Complicitat.

La querella també inclou una vintena de partits, sindicats i entitats socials que formen part de la plataforma Prou Complicitat, entre les quals hi ha Barcelona en Comú, CCOO, la UGT, la USTEC, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el de Barcelona.

En paral·lel a la denúncia, la propietat de l'hotel ha presentat una queixa a l'Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i la No Discriminació de la Generalitat, en què demanen sancions econòmiques contra els organitzadors de l'acte de protesta. 

 

ARXIVAT A:
Policial Palestina Israel envaeix Gaza
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut