El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el discurs institucional d'aquest dimecres

Puigdemont al rei Felip VI: "Majestat: així, no"

El president de la Generalitat reitera que està obert a una mediació i no fa cap referència a una DUI
Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat el discurs que va fer aquest dimarts el rei Felip VI i ha considerat que va fer seu "el discurs i les polítiques del govern Rajoy". També ha lamentat que el monarca ignorés "deliberadament els milions de catalans que no pensen com ell" i els catalans que "han estat víctimes d'una violència policial que ha gelat el cor a mig món", en referència als ferits per les càrregues de l'1 d'octubre.

"Voldria adreçar-me directament a Sa Majestat en la llengua que sé que entén, coneix i que parla: així no. Amb la seva decisió d'ahir, vostè va decebre molta gent a Catalunya que l'aprecia i que l'ha ajudat en moments difícils de la institució. Gent que esperava de vostè un altre to i una apel·lació al diàleg i a la concòrdia"

En castellà, Puigdemont s'ha dirigit als ciutadans espanyols que han enviat "la seva amistat i la seva solidaritat" amb Catalunya aquests darrers dies. Ha reclamat que les autoritats espanyoles expliquin "millor" el que passa a Catalunya per "ajudar a entendre un problema polític complex".

El president de la Generalitat també ha volgut dirigir-se a tota la població per refermar que garanteix "el compromís del govern de protegir el conjunt dels ciutadans, de vetllar pels seus drets a expressar-se lliurement i de respectar les seves decisions". És per això que ha reiterat que, deixant la "porta sempre oberta al diàleg i al respecte a l'altre", l'executiu "no es desviarà ni un mil·límetre del compromís de pau i serenor, però alhora de fermesa" a l'hora d'aplicar el resultat del referèndum de l'1-O.

Puigdemont ha destacat que, en les mobilitzacions d'aquest dimarts, Catalunya va demostrar ser "un sol poble" i ha fet menció a les imatges de "fraternitat" que van suposar les fotos de persones amb banderes espanyoles i estelades passejant juntes.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut