Aterratge del Perseverance a Mart (JPL-Caltech/ NASA / Efe)

Primeres imatges en color de Mart enviades des del Perseverance

Redacció Actualitzat
TEMA:
NASA

El robot Perseverance ja ha enviat les primeres imatges en color de la superfície de Mart. La imatge d'alta resolució va ser feta instants abans del perillós amartatge del robot al planeta vermell després de set mesos de viatge. Mostra la superfície de Mart amb uns tons groguencs suaus. S'hi aprecia l'ombra d'una part del Perseverance i l'horitzó.

Durant dos anys, el robot examinarà la geologia del planeta, recollirà mostres i buscarà vestigis de vida.

Primera foto en color i d'alta resolució enviada per Perseverance des de Mart (JPL-Caltech/ NASA/ via Efe)

 

Des del seu compte de Twitter, el Perseverance explica el significat de cada fotografia. Aquesta altra va captar al robot encara enlaire i es va fer des del coet que va ajudar-lo a descendir de forma controlada a la superfície marciana.

 

En una altra imatge s'inclou una vista d'una de les sis rodes de l'aparell ja sobre la superfície arenosa amb roques i pedres al seu voltant. Segons l'equip de la missió interessa saber si són d'origen volcànic o sedimentari. Les dades que va recollint el robot es van transferint de forma gradual a la Terra.

Detall d'una de les sis rodes del Perseverance a Mart (JPL-Caltech/ NASA / via Efe)

 

La del Perseverance, una nau de prop de tres metres de llarg i 1.025 quilos de pes, és la primera missió que recollirà i emmagatzemarà roques i pols del terra del planeta vermell. Posteriorment, altres missions de la NASA, en cooperació amb l'Agència Espacial Europea, enviaran naus a Mart per recollir les mostres segellades de la superfície i dur-les a la Terra per analitzar-les en profunditat.

 

El destí del Perseverance és una conca on els científics creuen que un antic riu desembocava en un llac i hi dipositava sediments en forma de ventall, conegut com delta. Els científics creuen que el medi d'aquesta zona probablement hagi conservat signes de qualsevol vida que hi hagués pogut haver fa milions d'anys.

Després de l'amartatge s'ha pogut comprovar que els sistemes de l'aparell es troben en bon estat.

Imatge ampliada de l'amartatge del Perseverance al cràter Jezero del planeta vermell (JPL-Caltech / NASA / via REUTERS)

 

La seva missió pot aplanar el camí per a una futura exploració humana del planeta vermell.

 

 

ARXIVAT A:
NASA Ciència
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut