Méndez de Vigo i Cristóbal Montoro aquest divendres a Madrid

Primera acció del govern espanyol contra un funcionari de la Generalitat per l'1-O

El consell de ministres demana a la Fiscalia que actuï contra la interventora general de la Generalitat per haver obeït Junqueras
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

En la roda de premsa d'aquest divendres després del consell de ministres, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat que han decidit demanar a la fiscalia que actuï contra la interventora general de la Generalitat, Rosa Vila. Ho han fet perquè Vila ha obeït Junqueras i no ha enviat la informació setmanal que exigeix el govern espanyol.

És la primera decisió del govern espanyol en contra d'un funcionari o funcionària de la Generalitat. Rosa Vila és la responsable encarregada des del juliol d'enviar cada setmana informació detallada sobre les despeses de la Generalitat, en la mesura dictada per Montoro per vigilar que no es gasti "ni un euro" en el referèndum de l'1 d'octubre.

Aquesta mesura s'emmarca en la decisió del Ministeri d'Hisenda d'encarregar-se directament del pagament del gruix de despeses de la Generalitat i d'ampliar el control sobre els seus diners. Ha estat la resposta a la decisió d'Oriol Junqueras de deixar d'enviar la informació setmanal exigida per Montoro.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut