"Poeta de guàrdia" per telèfon, proposta per oferir poesia en temps de pandèmia

Una iniciativa del Temporada Alta, que ja es va fer al Grec, i que vol acostar la lectura de poemes en directe a cada casa
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Poesia d'ús individual i a distància per protegir-nos de la Covid. Enmig de la incertesa que ha causat la pandèmia, el Festival de teatre Temporada Alta ha engegat la iniciativa "Poeta de guàrdia" per acostar la poesia a persones que no poden anar a teatres o auditoris. És una proposta que ja es va fer al Grec.

Es pot reservar hora perquè un actor ens telefoni i ens reciti una poesia a cau d'orella. O encarregar-ho perquè ho facin, com a regal, a algun conegut. 

Un grup d'actors telefonen a les cases per fer-hi arribar la poesia d'Enric Casasses, Maria Mercè Marçal, Blai Bonet o altres poetes catalans. A l'altra banda del telèfon, algú que ho ha demanat o algú que potser no s'ho espera perquè es tracta d'una sorpresa o un regal, pot gaudir d'uns minuts íntims i privats de poesia. 

Una trucada diferent per acostar la poesia a les llars en aquests temps estranys, de distàncies forçades i de mascaretes obligatòries.

La idea original va sortir d'un teatre de París en ple confinament.

Un dels actors que participa en la iniciativa "Poeta de guàrdia" del Temporada Alta

En un sol dia poden fer més de 50 trucades i fer arribar a cau d'orella i de forma segura, gràcies a la veu de quatre actors, fragments de poemes de temàtica diversa.

Alguns dels usuaris d'aquesta poesia "a distància" afirmen que rebre aquesta trucada els ha fet més suportables les restriccions de moviment i de contacte personal amb coneguts o amistats marcades per la Covid. 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut