La mesa del Parlament reunida aquest dimecres a la tarda

Perilla la majoria absoluta independentista pel vot dels diputats de JxCat processats

La mesa del Parlament ha de resoldre les discrepàncies entre JxCat i ERC sobre la seva substitució temporal
Redacció Actualitzat
TEMA:
Carles Puigdemont

Quan falten poques hores perquè comencin a votar-se al Parlament de Catalunya les propostes de resolució dels grups al debat de política general, aquest dijous encara no està clar si podran votar els quatre diputats de Junts per Catalunya suspesos pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Aquesta incògnita, motivada per les discrepàncies entre JxCat i ERC sobre la substitució temporal dels diputats processats, fa perillar la majoria independentista necessària per aprovar les seves propostes de resolució.

Aquest dimecres a la tarda la mesa del Parlament es va reunir, però no va resoldre aquest problema. La mesa, que s'arrisca a ser acusada de desobediència en funció de la decisió que prengui, es tornarà a reunir aquest dijous al matí.

 

ERC i els lletrats creuen necessària la substitució

JxCat manté la seva negativa a demanar la substitució, perquè entén que el Parlament ha rebutjat la suspensió d'aquests diputats i que, per tant, no és necessària la substitució temporal per poder delegar el vot.

Esquerra, en canvi, sí que ha activat la substitució dels seus diputats a la presó, i serà finalment Sergi Sabrià el qui votarà en nom d'Oriol Junqueras i de Raül Romeva.

Els lletrats del Parlament, per la seva banda, aquest dimecres van fer públic que creuen que no podran comptar els vots dels 4 diputats de JxCat si abans no fan el mateix tràmit.

Puigdemont defensa la no substitució

Carles Puigdemont va defensar aquest dijous a la tarda des d'Amsterdam mantenir els seus drets com a diputat, conjuntament amb els altres tres diputats processats i en presó preventiva -Jordi SànchezJordi Turull Josep Rull-, i va avalar, per tant, l'estratègia del seu grup de no designar-los substitut o substituts:

"El reglament del Parlament és clar en aquest sentit, i el ple del Parlament és sobirà, tal com diu la llei. El ple del Parlament ha decidit no suspendre'ns, per tant nosaltres exercirem per la via més útil els nostres drets. Som diputats a tots els efectes."

ARXIVAT A:
Carles Puigdemont Govern empresonat JxCat ERC
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut