Puigdemont, durant un acte aquest setembre a Brussel·les (Reuters)
Puigdemont, durant un acte aquest setembre a Brussel·les (Reuters)

Puigdemont, entre els favorits de les cases d'apostes per al Nobel de la Pau

La revista "Time" cita l'expresident de la Generalitat com un dels candidats al guardó que s'entrega aquest divendres

Actualitzat

La revista nord-americana "TIME" publica un article amb els que considera, a partir de les cases d'apostes, els principals favorits al Premi Nobel de la Pau d'aquest any. Entre aquests candidats -alguns dels quals seria com a mínim sorprenent que guanyessin el guardó- hi ha l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

 

 

També hi figuren el president dels Estats Units, Donald Trump; el líder nord-coreà, Kim Jong-un; el president sud-coreà, Moon Jae-in; el papa Francesc o el bloguer saudita Raif Badawi.

 

 

"Time" defineix  Puigdemont com "el cap visible del referèndum no oficial d'independència" de Catalunya de l'1 d'octubre. També destaca que ha estat vivint "a l'exili a Bèlgica" des que va deixar el país "per evitar ser arrestat per les autoritats espanyoles":

"La votació va precipitar una repressió per part d'Espanya que ha congelat l'esperança d'una Catalunya independent de cara al futur més pròxim"

Segons "Time", la casa d'apostes Ladbrokes li dona unes possibilitats de 12/1 de guanyar el Nobel de la Pau. D'aquesta manera, el 130è president de la Generalitat se situa en quarta posició d'aquest particular rànquing, darrere d'una candidatura conjunta de Kim Jong-un i Moon Jae-in, Trump i l'ACNUR.

 

 

El nom del guanyador del Nobel de la Pau se sabrà aquest divendres. Hi ha 331 nominats, 216 dels quals persones individuals i 115 grups o organitzacions.

ARXIVAT A:
Trump Carles Puigdemont
Anar al contingut