Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, al començament de la reunió

Iglesias i Sánchez exploren el camí cap a un possible govern d'esquerres

El líder de Podem considera que la reunió amb Pedro Sánchez ha donat un bon punt de partida per a un acord de les forces progressistes
Actualitzat
TEMA:
Eleccions 28A

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha explicat després de trobar-se aquest dimarts a la tarda amb Pedro Sánchez a La Moncloa que tots dos han compartit la necessitat d'una entesa entre forces progressistes:

 

"Coincidim que és una demanda social que ens posem d'acord, i a la reunió ens hem posat d'acord a treballar per posar-nos d'acord".

 

Iglesias no ha donat més pistes del possible abast d'aquest acord, i ha demanat discreció i prudència per seguir parlant:

 

"Cal ser pacients, però la voluntat per les dues parts és positiva. Serà un procés llarg, i ara toca prudència i tranquil·litat. Tenim clar que les forces progressistes hem de sumar esforços. El punt de partida és bo perquè la disposició de tots dos és arribar a un acord."

 

 

Més enllà de les converses de cara a un eventual pacte entre el PSOE i Podem, Pablo Iglesias també ha fet una crida a no deixar cap força política al marge:

 

"Cal parlar amb tots els actors polítics i cal inaugurar una nova època a Espanya en què el diàleg substitueixi la sobreactuació. L'expressió multipartidista s'ha de traduir en forma de diàleg i no d'insults. És bo que tant el PSOE com nosaltres assumim que toca encarar aquesta etapa estant disposats a parlar amb tots."

 

Carbasses de PP i C's

La trobada de Sánchez amb Iglesias és la tercera d'aquesta ronda de converses. Anteriorment, el candidat del PSOE havia rebut el líder del PP, Pablo Casado, i el de Ciutadans, Albert Rivera, que ja han avançat que li negaran el suport de cara a la seva investidura.

En la seva trobada amb Sánchez, Pablo Casado va suggerir al candidat socialista que busqués el suport de Ciutadans, amb qui sumaria majoria absoluta, però que en cap cas depengués dels independentistes.

El líder de la formació taronja no recull el guant de Pablo Casado i es ratifica en el posicionament previ a les eleccions de no donar suport al futur govern socialista. Rivera, això sí, ha ofert a Sánchez els vots de Ciutadans per tornar a aplicar de forma immediata l'article 155 a Catalunya.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28A Pedro Sánchez Pablo Iglesias
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut