Investiguen una ruta turística a Pamplona que explota la violació de La Manada

Una web ofereix la visita dels llocs que es va recórrer aquella nit per saber "què va passar exactament"
Redacció Actualitzat
TEMA:
La Manada

Una pàgina web que ofereix una ruta turística nova per Pamplona ha aixecat avui una onada d'indignació a les xarxes socials, el mateix dia en què s'ha conegut que el TSJ de Navarra ha confirmat la condemna de 9 anys per abusos sexuals a La Manada.

La ruta proposa la visita dels escenaris on van actuar els cinc membres d'aquest grup la nit del 2016, durant la qual van violar col·lectivament una noia madrilenya.

Amb el títol "Tour de La Manada", i amb el subtítol "Recorre pas per pas la nit més famosa dels Sanfermines", aquesta web promet explicar "què va passar exactament la nit del 7 de juliol de 2016 a Pamplona".

Notícia relacionada - La Manada: sis claus per entendre un cas que ha sacsejat la societat


"Guies professionals enamorats de Pamplona"

La web assegura que la ruta és gratuïta, que la fan "guies professionals enamorats de Pamplona" i que s'organitza només l'últim dimecres de cada mes, de manera que la primera es faria el 26 de desembre.

Després que alguns mitjans se n'hagin fet ressò i les xarxes socials s'hagin omplert de crítiques, la Policia Municipal de Pamplona ha mostrat la repulsa per aquesta iniciativa i ha decidit obrir una investigació:

 


Notícia relacionada - El Prenda, de La Manada: "Que ningú dubti que ens absoldran"

 

"Iniciativa repugnant"

Segons l'alcalde de Pamplona, Joseba Asiron, volen saber si la ruta, que inclou la venda de samarretes com les que portaven els membres de la Manada i calcomanies de record, és una oferta real o no:

"Des d'ahir la policia municipal està analitzant el cas, sobretot i en primer terme per conèixer la procedència d'aquesta iniciativa i també la veracitat. No sabem realment que s'amaga al darrere d'una iniciativa d'aquest tipus que des de qualsevol punt de vista, com a mínim, es pot qualificar de repugnant."

Malgrat que la majoria de crítiques que ha aixecat la notícia van en aquest sentit, a la web es pretén que la ruta vol denunciar els maltractaments de les dones, i hi apareix un logotip amb el lema "Pamplona lliure d'agressions sexistes".

L'alcalde de Pamplona, Joseba Asiron, aquest dimecres responent a la premsa

ARXIVAT A:
La Manada Agressió sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut