Oprah Winfrey durant el discurs als Globus d'Or (Reuters)

Oprah Winfrey, presidenta? El rebombori que aixeca el seu discurs als Globus d'Or

L'estrella televisiva i empresària es manté en silenci, però el seu entorn apunta que està estudiant la possibilitat de presentar-se com a candidata
Redacció Actualitzat

Podria ser Oprah Winfrey la pròxima candida demòcrata a la presidència dels Estats Units? El debat està obert en aquest país després de l'impactant discurs que la coneguda presentadora nord-americana va fer diumenge als Globus d'Or i, sobretot, després que, segons la cadena CNN, fonts pròximes a ella hagin afirmat que Winfrey està "analitzant de forma activa" aquesta possibilitat. I no només això, sinó que el seu company des de fa anys, Stedman Graham, va afirmar a "Los Angeles Times" que la decisió "correspon a la gent", però "ella ho faria, per descomptat."

Després d'haver afirmat en el discurs que "un nou dia és a l'horitzó", la popular empresària i estrella televisiva es manté en silenci, però ja ha rebut el suport de figures com l'actriu Meryl Streep o Lady Gaga. La reconeguda actriu es va posicionar de forma immediata a favor de la candidatura d'Oprah:

"Vull que sigui presidenta (...). No crec que ella en tingui cap intenció. Però ara ja no té opció."

La presentadora i actriu Ellen DeGeneres ja s'ha referit a Oprah com "la futura presidenta" durant una entrevista al seu xou, precisament amb Meryl Streep i Tom Hanks, que no han desaprofitat l'ocasió d'aplaudir l'eventual pas endavant.

I un columnista del diari "The Washington Post" demana que no se subestimi la possibilitat que sigui aspirant:

D'origen humil, Oprah Winfrey té ara un fortuna de prop de 3.000 milions de dòlars. Té 63 anys i és una de les persones més influents dels Estats Units gràcies a l'èxit del programa "The Oprah Winfrey Show", que va estar en antena entre el 1986 i el 2011.

Va ser un de les principals recaptadores de fons per a la campanya presidencial de Barack Obama, el primer president negre de la història dels Estats Units. Després va fer costat a Hillary Clinton. I ara, amb Donald Trump a la Casa Blanca i havent anunciat que aspirarà a la reelecció, el fenomen que han creat les seves paraules evidencien que els demòcrates estan orfes de candidats.

La cursa de les primàries no començarà fins després de les legislatives de mig mandat del novembre d'aquest any, però a Twitter el seu nom ja ha ressonat amb etiquetes com #Oprah2020 o #Oprahforpresident.

Curiosament, el mateix Trump va assegurar, en una entrevista el 1999, que seria una bona vicepresidenta.

"Si ho fos, seria fantàstica. És popular, brillant, és una dona meravellosa."

També li va veure perfil de candidata el director de cinema Michael Moore que, només una setmana després de la victòria electoral de Trump, ja apuntava que els demòcrates haurien d'apostar per alguna persona famosa, com la mateixa Oprah Winfrey o l'actor Tom Hanks.

La presentadora havia negat sempre tenir aspiracions polítiques, i va reaccionar amb sorpresa i sarcasme quan, en una entrevista a Bloomberg fa gairebé un any, li van fer adonar que no calia tenir experiència política per arribar al Despatx Oval.

Si es confirmés la seva candidatura, no seria la primera vegada que una persona famosa se situa a la cursa presidencial. I no cal anar gaire lluny per buscar un referent, perquè Trump, a més de magnat immobiliari, va forjar la seva imatge als tabloides i amb el programa de televisió "L'aprenent".

Un altre precedent és el de Ronald Reagan, que els americans van conèixer com a actor a la gran pantalla abans que com a president. Arnold Schwarzenegger va provar sort a la polític el 2003, i va ser governador de Califòrnia fins al 2011.

Els republicans ja han tingut famosos en llocs de poder. Ara, Oprah podria obrir la porta a fer història per als demòcrates.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut