Banderes europees a la seu del BCE (Reuters/Kai Pfaffenbach)

Nou intent del BCE per frenar la inflació: els tipus d'interès s'enfilen fins al 2%

És el nivell més alt dels tipus des del 2009
Redacció Actualitzat
TEMA:
Banc Central Europeu

Nova intervenció dràstica del Banc Central Europeu per intentar frenar la inflació. Ha apujat 0,75 punts els tipus d'interès i els ha deixat situats en el 2%.

És la tercera pujada de tipus des del juliol i això ho notarem quan demanem un préstec o quan actualitzem la quota de la hipoteca. I segurament no serà l'última pujada. A Frankfurt ja fa temps que avisen que els tipus encara han d'anar més amunt.

La mesura, però, pot tenir costos com el d'alentir l'economia però, per la directora del BCE, Chistine Lagarde, aturar la inflació que castiga famílies i empreses és prioritari.

"Hem acabat la feina? Hem acabat la normalització de l'anomenada política monetària? No. Encara tenim terreny per córrer"

La inflació a la zona euro ja frega el 10% i el mandat del Banc Central Europeu és mantenir-la a ratlla al voltant del 2 per cent. I l'eina que té a mà és apujar els tipus d'interès. D'entrada, apujar tipus d'interès encareix les quotes de les hipoteques, amb un euríbor al voltant del 2,6 per cent.

Aquesta decisió, en canvi, està donant més marge de beneficis a la banca. Però la pujada de tipus pot abocar les economies a una recessió que es té coll avall en alguns països europeus.

ARXIVAT A:
Banc Central Europeu
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut