L'exconseller de Justícia i Governació Agustí Bassols, durant una edició del programa "Bon dia, Catalunya"

Mor l'exconseller de Justícia i Governació Agustí Bassols als 93 anys

Actualitzat
TEMA:
Obituari

L'advocat i polític Agustí Maria Bassols ha mort aquest dimecres a la nit als 93 anys, segons ha confirmat Demòcrates de Catalunya. Bassols, militant d'Unió Democràtica, va ser conseller en diversos governs de Jordi Pujol, en els departaments de Justícia i Governació. Entre el 1982 i el 1986, Bassols va ocupar la cartera de Justícia. El 1986 va passar a ser conseller de Governació i, dos anys després, va tornar a Justícia, càrrec que ocuparia fins al 1992. També va ser president del Consell de Garanties Estatutàries.

Durant els anys del franquisme, Bassols va tenir una intensa activitat en defensa de la llengua i la cultura catalanes. El 1961 va ser soci fundador d'Òmnium Cultural, entitat de la qual va ser membre de la junta directiva entre el 1967 i el 1977. També va ser vicepresident del comitè executiu del Congrés de Cultura Catalana del 1975 al 1977. Ja en democràcia, va formar part de la junta del Col·legi d'Advocats de Barcelona del 1978 al 1982, on va ser cofundador i president de la secció de dret lingüístic i president de la Comissió de Defensa de la Cultura Catalana.

El 2009 va encapçalar la nova associació independentista Sobirania i Justícia, en defensa de la independència de Catalunya. També va presidir la comissió avaluadora de la Consulta sobre la Independència de Catalunya a Arenys de Munt. En ple procés sobiranista, va ser fundador de l'escissió independentista d'Unió, Demòcrates de Catalunya, i un dels tres signants del registre del partit polític.

De Gispert: "Tindrem un gran buit"

La portaveu política de Demòcrates i expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha recordat Bassols com a "catalanista, independentista, defensor del Dret Civil català i un demòcrata en majúscules".

 

 

El portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, també ha lamentat la mort de Bassols, a qui ha definit com una "bellíssima persona" i algú que era "honorable en tots els sentits":

ARXIVAT A:
Obituari
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut