Barcelona

Els crítics d'Unió es constitueixen en un nou partit sota el nom Demòcrates de Catalunya

La sala Barts s'ha quedat petita per donar cabuda a tota la gent que volia assistir a l'acte

RedaccióActualitzat

La plataforma Hereus UDC 1931 que engloba els crítics d'Unió serà un partit polític. Aquest diumenge han anunciat la constitució d'una nova formació en un gran acte a la sala Barts de Barcelona. El nou partit es dirà Demòcrates de Catalunya.

La formació aposta obertament per la independència de Catalunya i amb el qual aspiren a "refundar l'autèntica UDC".

La sala s'ha quedat petita per donar cabuda a tota la gent que volia assistir a l'acte. Hi han assistit un miler de persones, alguns amb estelades. Entre el públic s'han pogut veure cares de militants de Convergència, com el seu secretari general, Josep Rull. També hi havia Irene Rigau i Andreu Mas-Colell.

Les principals cares visibles del moviment crític han presentat la nova formació. El secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, i la presidenta del Parlament, Núria De Gispert, han explicat que el partit neix per "salvar l'autèntica UDC". Castellà ho deixa clar:

"Perdem les sigles (d'UDC), però són lletres. Ens podran treure les lletres, però no l'ànima d'un projecte fidel al poble"

El partit ja té compte a Youtube i ja ha penjat un vídeo promocional. Amb el nom s'ha presentat el logotip que mostra una D dins d'un cercle que suggereix la imatge d'una estelada.

Alfred Bosch, d'ERC, Muriel Casals, d'Òmnium i l'ex d'Unió i actual president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, també han assistit a l'acte.

Castellà diu que "surten de la foscor" de Duran i Lleida

Durant tota la presentació, la crítica a l'actual direcció d'UDC, amb Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant, ha estat constant. Antoni Castellà ha explicat que els crítics per fi "surten de la foscor" 

"Avui tanquem la porta, passem pàgina i deixem enrere el Palace i tot el que representa"

Castellà s'ha felicitat que al nou partit no permetrà que "mai més ningú passi por ni rebi una trucada amenaçadora". 

Per la seva banda, De Gispert ha assegurat que amb la presentació del nou partit acaba "l'agonia" de cinc anysLa presidenta també diu que el nou partit vol sentir la veu del poble i allunyar-se del que representa "anar AVE amunt i avall a la suite del Palace, a Brussel·les, a Chile o a Nova York i dient amb tuits que això que es fa a Catalunya no té futur", en una al·lusió clara a Duran i Lleida.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut