Quique San Francisco, fent un monòleg a la Fundación Cajasol (Creative Commons CC BY-ND 2.0 Fundación Cajasol)

Mor l'actor Quique San Francisco als 65 anys

Va despuntar en l'anomenat "cine quinqui" dels anys 80 però, posteriorment, va cultivar una faceta més còmica
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cinema

Hospitalitzat des de fa setmanes amb una pneumònia bilateral, l'actor Quique San Francisco ha mort als 65 anys a l'Hospital Clínic San Carlos de Madrid.

El seu estat de salut s'havia complicat a principis d'any i el 12 de gener va haver d'anunciar la suspensió de la funció prevista a Getxo que representava en plena gira de l'espectacle d'humor "La penúltima".

Feia anys que arrossegava problemes de salut des que el 2002 va tenir un accident de moto.

Nascut a Madrid el 10 de març del 1955, va passar part de la infància a Barcelona, on vivia amb la seva mare, l'actriu Queta Ariel. Va debutar al cinema als 6 anys i dos anys després, als 8, ho va fer al teatre. La primera incursió televisiva la va fer al 1965. Va ser a TVE en una producció, "Santi, botones de hotel", dels estudis Miramar de Barcelona.

Quique San Francisco (Europa Press)

Però els papers més importants del cinema li van arribar a principis dels 80, en l'anomenat "cine quinqui", amb pel·lícules com "El pico", "Colegas"o "Navajeros", d'Eloy de la Iglesia.

Després, va potenciar la seva faceta més còmica a "Orquestra Club Virginia", de Manuel Iborra, o "Así en el cielo como en la tierra", de José Luis Cuerda.

A la televisió va participar a les sèries "Cuéntame", "Los ladrones no van a la oficina" o "Colegio mayor". També se'l recordarà pels seus monòlegs a "El club de la comèdia".

Quique San Francisco havia admès que va ser durant anys addicte a la cocaïna i l'heroïna, i els últims mesos havia destacat per unes polèmiques declaracions en què donava suport a Vox.

 

 

ARXIVAT A:
Cinema Teatre Televisió
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut