L'actriu Diana Rigg era coneguda pels seus papers a "Joc de trons" i "Els venjadors" (EFE / Sebastian Nogier)

Mor als 82 anys Diana Rigg, actriu de "Joc de trons" i "Els venjadors"

Al llarg de la seva trajectòria, l'intèrpret britànica va guanyar Premis Emmy, Tony i Bafta
Actualitzat
TEMA:
Obituari

L'actriu britànica Diana Rigg, coneguda pels seus papers d'Olenna Tyrell a "Joc de trons" o Emma Peel a "Els venjadors", ha mort aquest dijous als 82 anys.

Nascuda a Doncaster, al nord d'Anglaterra, es va traslladar a l'Índia amb la seva família i, encara en la infantesa, va tornar al Regne Unit. Va estudiar a la Royal Academy of Dramatic Art i, el 1959, va entrar a la prestigiosa Royal Shakespeare Company. En la seva trajectòria s'hi troben des de papers clàssics com "Medea" a participacions en una pel·lícula de James Bond.

Rigg va guanyar premis per les seves interpretacions en el cinema, el teatre i la televisió. Va rebre dos Premis Bafta, per "Mother Love" i "Els venjadors"; va guanyar el Tony per la seva "Medea" i va estar nou vegades nominada als Emmy, un guardó que va guanyar el 1997 pel seu paper a "Rebecca".

Ha mort com a conseqüència d'un càncer que se li va diagnosticar el mes de març.

 

Diana Rigg, al Festival de Canes del 2019 (EFE / Sebastian Nogier)

 

L'Acadèmia Britànica d'Arts Cinematogràfiques i Televisió ha expressat la seva "tristesa" per la mort de Rigg, igual que el compte dels Premis Tony:

 

 

 

Des del compte oficial de "Joc de trons" també se l'ha homenatjat, assegurant que "el regne sempre la recordarà":

 

 

El compte de les pel·lícules de James Bond expressava la seva "tristesa" i recordava que el seu personatge a "007 al servei secret de Sa Majestat", Tracy di Vicenzo, és l'única dona que s'ha casat amb l'espia 007:

 

 

El seu company de repartiment George Lazenby ha destacat que, "sens dubte", va augmentar el seu "joc interpretatiu" al film.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Cinema Televisió Obituari
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut