Els cinc membres de La Manada

Moncloa estudiarà la tipificació dels delictes sexuals al Codi Penal arran de La Manada

Segons el portaveu del govern espanyol, la societat ha evolucionat cap a la "tolerància 0" i això "s'ha de traslladar als textos legislatius"
Redacció Actualitzat
TEMA:
La Manada

El govern espanyol obre la porta a revisar la tipificació dels delictes d'agressió sexual i d'abús sexual al Codi Penal, i ho fa l'endemà de la controvèrsia per la sentència de La Manada

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ho ha portat al Consell de Ministres, que estudiarà si proposa una reforma. Així ho ha explicat el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, en la roda de premsa posterior i abans del torn de preguntes dels periodistes.

Méndez de Vigo s'ha referit als fets condemnats com una "menyspreable agressió sexual", després que La Manada fos condemnada a 9 anys de presó per un delicte d'abús sexual i no per violació.

El ministre portaveu ha dit que "acata i respecta" les decisions judicials, si bé ha recordat que la sentència encara no és ferma, que s'hi pot presentar recurs i que la fiscalia ja ho ha anunciat.

"S'ha de fer reposadament"

Ha considerat que la societat espanyola ha evolucionat cap a la "tolerància 0" amb aquest tipus de delictes sexuals, des que van ser tipificats el 1995, i que això "s'ha de traslladar als textos legislatius".

"La tipificació d'aquests delictes data de l'època del govern González, del 1995, han transcorregut 23 anys. Ha canviat també, afortunadament i en positiu, la societat espanyola cap a una major conscienciació, sensibilització i cap a una tolerància 0  per aquest tipus d'actuacions..."

"Això és molt positiu i hem de traslladar també cap als textos legislatius aquesta nova actitud social que regna al nostre país."

 

Amb tot, segons Méndez de Vigo qualsevol modificacació del Codi Penal s'ha de fer "reposadament" i s'ha de comptar "amb tots els grups polítics, i així es farà".

ARXIVAT A:
La Manada
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut