El president extremeny saluda el rei, amb el príncep al costat, en un acte al Senat. (Foto: Reuters)

Monago: "És ridícul que Mas no vagi a la proclamació perquè està d'Erasmus als Estats Units"

El president extremeny diu que creia que es tractava d'un còmic quan va llegir que Artur Mas no podria anar a la proclamació de Felip VI
Redacció Actualitzat

El president del govern extremeny, José Antonio Monago, considera "tremendament ridícul" que el president de la Generalitat, Artur Mas, no vagi a la proclamació del nou rei el dia 19 perquè "està d'Erasmus als Estats Units". Mas va dir dimecres que decidirà a última hora si va a la coronació de Felip VI o si va a Califòrnia en viatge oficial, com té programat des de fa setmanes.

Sobre l'anunci del cap de l'executiu català, Monago ha assenyalat: "Quan vaig llegir aquesta declaració no sé si estava llegint un còmic, una vinyeta o una caricatura". En una entrevista a RNE, el president extremeny ha afegit que "no li estranya" l'actitud de Mas, "una persona que molt aviat formarà part de la història política d'aquest país, i no precisament en positiu".

José Antonio Monago també ha criticat l'abstenció de CiU a la votació de la llei d'abdicació. "Esperava més seny i classe dels nacionalistes catalans", ha afirmat el cap de la Junta d'Extremadura. Monago ha atribuït aquesta posició al desig de "distanciar-se de l'Estat i d'Espanya per qualsevol motiu i en qualsevol ocasió". El dirigent popular ha confirmat que ell representarà Extremadura en la proclamació del nou rei "en un dia molt important per a Espanya".

Quan li han preguntat sobre quin seria el missatge que li donaria a Felip VI, Monago ha explicat que li diria que "el problema principal del país en aquest moment és resoldre la qüestió que ara hi ha a Catalunya". Segons el president extremeny, el procés català "té germen també en altres comunitats autònomes, en un grau més o menys gran".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut