El nou alcalde de Múrcia, el socialista José Antonio Serrano (EFE / Marcial Guillén)

Moció de censura a la ciutat de Múrcia: Cs tanca els regidors en un hotel per les pressions

El socialista José Antonio Serrano, escollit nou alcalde de Múrcia gràcies als vots de PSOE, Ciutadans i Podem
Actualitzat
TEMA:
Cs

La moció de censura contra el fins avui alcalde de Múrcia, el popular José Ballesta, ha tirat endavant per un sol vot. Els 15 vots dels regidors de PSOE, Ciutadans i Podem han superat els 14 de PP i Vox i han portat el socialista José Antonio Serrano a l'alcaldia.

Durant les hores prèvies a la moció s'han viscut algunes escenes dignes d'una pel·lícula. Els quatre regidors de Ciutadans, imprescindibles perquè tirés endavant, han passat dos dies en un hotel de Madrid per evitar ingerències i pressions.

 

 

El líder de Ciutadans al consistori, Mario Gómez, ha dit que els últims dies ell i els seus companys han viscut "pressions de tot tipus". Ha destacat, en referència a la moció de fa pocs dies al govern autonòmic, ells "no s'han venut com altres".

Segons Gómez, la moció de censura "era necessària" i que el seu grup ho veia com "una obligació per respecte als murcians i per complir amb les polítiques que ens demanen els veïns".

 

El nou alcalde de Múrcia, José Antonio Serrano, saluda el líder de Ciutadans a l'Ajuntament, Mario Gómez (EFE / Marcial Guillén)

 

A aquest mateix fet hi ha fet referència el president del govern autonòmic, el popular Fernando López Miras, ha dit que la moció hagi tirat endavant "no és una bona notícia" i ha criticat que s'hagi "hagut de segrestar quatre regidors de Ciutadans en un hotel fora de la regió, com si aquí hi hagués una situació molt allunyada de la realitat":

"Si hi ha quatre persones convençudes del que faran, els principis de les quals regeixen la seva manera d'actuar i estan guiades per la convicció, no han d'amagar-se de ningú, sinó que poden sortir al carrer i donar les explicacions que vulguin"

Fa una setmana, el vot de tres diputats trànsfugues de Ciutadans va impedir que tirés endavant la moció de PSOE, Podem i el partit taronja per aconseguir la presidència autonòmica. Isabel Franco, Valle Miguélez i Francisco Álvarez, tres dels sis diputats de Cs, es van integrar al govern de Fernando López Miras i van votar en contra de la moció.

 

 

 

ARXIVAT A:
Cs PSOE PP
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut