Lula renuncia a presentar-se a les eleccions (Reuters)

Lula renuncia a presentar-se a les eleccions del Brasil davant del veto judicial

L'expresident brasiler, que està empresonat per un cas de corrupció, cedeix la candidatura a Fernando Haddad
Redacció Actualitzat
TEMA:
Corrupció

Lula da Silva ha renunciat finalment a presentar-se a les eleccions del mes que ve. La seva formació, el Partit dels Treballadors, ha fet pública la decisió des de la localitat de Curitiba, on l'expresident brasiler està empresonat per un cas de corrupció. El Tribunal Electoral l'ha inhabilitat en compliment d'una llei que aparta de la cursa electoral els candidats condemnats.

El Partit dels Treballadors havia esgotat totes les vies i havia d'anunciar un substitut si volia concórrer als comicis. El candidat serà Fernando Haddad, que va ser ministre en el govern de Lula.

"He parlat amb Lula i està indignat amb tanta injustícia. Lula ha estat el millor president del Brasil. Sabem que guanyaria les eleccions però, malauradament, el continuen fent fora en contra del que diu l'ONU i de la voluntat del poble del Brasil. Lula i jo continuarem junts, units, passi el que passi."

Lula era, de fet, el gran favorit segons les enquestes per guanyar la presidència davant de l'ultradretà Jair Bolsonaro, hospitalitzat en estat greu des que va ser apunyalat la setmana passada durant un míting.

ARXIVAT A:
Corrupció Eleccions Jair Bolsonaro Brasil
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut