Brasil

L'expresident brasiler Lula da Silva entra a la presó pel cas Petrobras

Està condemnat a 12 anys per corrupció i blanqueig de diners

RedaccióActualitzat

L'expresident brasiler Luis Inácio Lula da Silva ha ingressat aquesta nit a la presó de la ciutat de Curitiba per complir una pena de dotze anys per corrupció i blanqueig de capitals pel cas Petrobras.

Lula ha arribat a Curitiba en avió, procedent de Sao Paulo, on aquest dissabte finalment es va lliurar a la policia federal en compliment de l'ordre de detenció dictada pel jutge federal Sérgio Moro.

 

L'ingrés a la presó de Lula ha anat acompanyat de disturbis, amb almenys una desena de ferits en els enfrontaments entre la policia i els seguidors de l'expresident. Centenars de simpatitzants i detractors s'han manifestat per expressar el rebuig o la satisfacció per l'empresonament.

Hores abans d'entregar-se a la policia, a Sao Paulo, Lula s'acomiadava dels seus en un acte de masses al carrer. Allà, amb vehemència i amb la veu trencada, tornava a proclamar la seva innocència.

 

 

Figura emblemàtica de l'esquerra llatinoamericana, Lula da Silva, que va governar el Brasil del 2003 al 2011, es considera víctima d'un judici polític i denuncia que el seu empresonament és una maniobra per apartar-lo de les eleccions presidencials de l'octubre, just quan les enquestes el situen com a guanyador.

Anar al contingut