Una protesta contra la sentència de La Manada, aquest dimecres a Madrid

L'ONU alerta que la sentència de La Manada "subestima la gravetat de la violació"

Actualitzat
TEMA:
La Manada

La coordinadora executiva d'ONU Dones, Purna Sen, ha advertit que sentències com la que va emetre l'Audiència de Navarra la setmana passada en el cas de La Manada "subestimen la gravetat" del delicte de violació. En un comunicat, Sen afegeix que suposen un incompliment de les "obligacions" que hi ha de respecte als drets de les dones.

"La suau sentència als agressors de La Manada a Espanya subestima la gravetat de la violació i perjudica les clares obligacions que hi ha perquè es respectin els drets de les dones"

Sen cita Espanya entre els països on s'ha sentit l'onada del moviment internacional #MeToo, amb el qual considera que "les dones han pres els carrers, clamant contra la violència amb què s'enfronten i caminant en solidaritat amb les seves germanes". La coordinadora executiva d'ONU Dones també ha remarcat que la violència sexual és un fenomen "global" al qual "cap organització o país és immune":

"Massa dones senten que ningú les escolta, que ningú les creu o es preocupa per elles. Aplaudeixo les dones que han estat tan valentes per parlar, malgrat els riscos"

Sen ha advertit que la violència continua sent l'expressió de la "desigualtat estructural" que persisteix entre homes i dones en tots els sectors i contextos. A més, ha afirmat que l'assetjament sexual és un clar exemple de "violència contra les dones" i els seus responsables han de retre comptes dels seus actes. La impunitat, avisa, perpetua la "cultura de la violació" i manté el concepte de culpa sobre les víctimes.
 

ARXIVAT A:
La Manada Assetjament sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut