L'ús intensiu dels aires condicionats és un dels motius de la pujada de preu (Pixabay)

L'onada de calor dispara el preu de la llum i el consum elèctric

Ha arribat al nivell més alt de l'any, però encara queda lluny del preu al qual es va pagar al desembre
Actualitzat
TEMA:
Energia

L'onada de calor ha disparat el consum elèctric, per l'ús intensiu d'aparells d'aire condicionat. I de retruc, els preus de la llum, que han arribat, aquest dilluns a les 10 de la nit, al nivell més alt de tot l'any: prop de 75 euros per megawatt hora.

És el 32% més que l'any passat per les mateixes dates, però encara lluny dels 90 euros per megawatt que se'n van arribar a pagar al desembre.

Aquest dimarts, amb el lleuger descens de les temperatures, s'ha desinflat el preu, fins als 70 euros. Són preus al mercat majorista, que representen menys de la meitat de la factura de la llum. Segons algunes estimacions, el rebut final que paga el consumidor es podria haver encarit un 20%.

Encara és aviat per preveure com evolucionarà el preu de l'energia durant la resta del mes, però tot fa pensar que les mitjanes seran elevades. La demanda industrial és molt més baixa a l'agost i la producció es manté elevada perquè els embassaments estan plens, però és probable que les condicions meteorològiques empenyin els preus a l'alça. 

ARXIVAT A:
Energia Economia de butxaca
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut