El virus comporta greus problemes neurològics en nadons, ja que els pot produir microcefàlia o alteracions del sistema immunitari

L'OMS adverteix que el virus Zika s'estendrà per tot Amèrica a excepció del Canadà i Xile

L'organització també ha explicat que s'està investigant si aquest virus, a part de transmetre's per la sang, també es pot encomanar per via sexual
Redacció Actualitzat

L'Organització Mundial de la Salut ha alertat que el virus Zika, que actualment afecta una vintena de països de l'Amèrica Llatina, s'estendrà per tot el continent americà menys a Xile i el Canadà. El virus comporta greus problemes neurològics en nadons, ja que els pot produir microcefàlia o alteracions del sistema immunitari.

En un comunicat emès aquest dilluns per l'organització, es recomana a les dones embarassades consultar el metge abans de viatjar a les zones afectades, així com també quan tornin d'aquests països. De moment, els països més afectats són el Brasil, Colòmbia, el Salvador, Panamà i Cap Verd.

Només al Brasil ja s'han declarat gairebé 4.000 casos de microcefàlia en nounats i quaranta-nou morts de nadons amb malformacions congènites, de les quals cinc estan relacionades amb el virus, segons s'ha pogut comprovar. Davant d'això, les autoritats d'alguns països, com el Salvador i Colòmbia, han aconsellat evitar els embarassos durant dos anys.

D'altra banda, tot i que ja se sap que el virus del Zika es pot transmetre sobretot per la sang a través dels mosquits, ara també s'està investigant si també es pot encomanar per via sexual. De moment, l'OMS ha advertit que es necessiten més proves per constatar-ho. Aquesta setmana està previst que la directora general de l'Organització Panamericana de la Salut, Carissa Etinne, informarà del brot del virus.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut