La borsa espanyola ha registrat aquest mes una pujada del 25%

L'Ibex-35 tanca el millor mes de la història, impulsat per l'optimisme de les vacunes

La borsa espanyola ha tancat el mes amb un ascens del 25% i Wall Street també ha acomiadat el seu millor mes en 33 anys
Actualitzat
TEMA:
Borsa

Aquest novembre ha estat un mes de rècords a les borses per un doble fenomen. D'una banda, pel fet que veníem de molt avall, d'unes borses pràcticament depressives per l'arribada de la segona onada de la pandèmia. I de l'altra, pels constants anuncis sobre diferents vacunes i els seus elevats nivells d'eficàcia, que han fet que molts inversors hagin començat a veure llum al final del túnel i s'hagi disparat l'optimisme.

La borsa espanyola ha tancat el novembre com el millor mes de la seva història, amb una pujada de l'Ibex-35 del 25%. Amb tot, l'Ibex continua per sota del nivell amb què va començar aquest any 2020 i en l'acumulat de l'any encara perd gairebé un 16%.

S'ha aconseguit aquest rècord del mes de novembre per les fortes pujades que va tenir quan es van saber els avenços en les vacunes contra la Covid, que van fer revifar les empreses més tocades per la pandèmia.

Precisament aquest dilluns les accions de Moderna van pujar un 20% després de confirmar que la seva vacuna té una elevada eficàcia i que inicia el procés per demanar l'administració, tant a Europa com als Estats Units.

Un altre exemple va ser el 9 de novembre, quan l'empresa americana Pfizer i l'alemanya BioNTech van anunciar que la seva vacuna tenia una efectivitat del 90%. Aquell dia, l'Ibex-35 es va enfilar un 9% amb una forta pujada, sobretot, de les empreses lligades al turisme, de les més castigades per la pandèmia.

Els inversors també van reaccionar a principis de mes amb una bona lectura dels resultats de les eleccions americanes, amb la victòria de Joe Biden sobre Donald Trump.

Wall Street també ha tancat un novembre històric. El Dow Jones ha registrat el millor mes en 33 anys, amb una pujada de l'11,8%.

Aquest dilluns, últim dia de novembre, va ser com una mena de jornada d'inflexió a la borsa espanyola. Després de diverses sessions de guanys importants, els inversors van optar per recollir beneficis i les borses arreu del món van tancar en vermell. Però la tendència alcista no sembla que estigui en perill. De fet, el desembre ja ha arrencat amb bon peu al Japó, on el Nikkei ha començat amb pujades seguides de les d'altres parquets.

ARXIVAT A:
Vacunes Coronavirus Borsa
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut