Alumnes i exalumnes de l'Aula de Teatre no volen que els abusos quedin oblidats (ACN/Anna Berga)

La Paeria investiga la concessió a l'Aula de Teatre per les denúncies d'abusos sexuals

Mig miler de persones aixequen la veu a Lleida contra els casos d'abusos sexuals denunciats a la institució
Redacció
TEMA:
Agressió sexual

L'Ajuntament de Lleida ha obert un expedient informatiu per determinar si l'Associació Cultural Aula de Teatre de Lleida ha incomplert les condicions de la concessió d'aquest servei municipal, després de les denúncies per abús sexual.

L'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, aplica així la resolució que el síndic de greuges, Rafael Ribó, va dictar fa una setmana sobre el cas. El síndic demanava a la Paeria que, si escau, retiri la concessió a l'Aula de Teatre.

Ribó també va instar l'Ajuntament a adoptar mesures de reparació per a les víctimes, tenint en compte que els fets han prescrit judicialment.

Aquest gener, la Paeria va nomenar una comissió especial que haurà d'elaborar un informe pels abusos sexuals denunciats per exalumnes del centre i les diferents mesures a adoptar per garantir i protegir l'alumnat.

L'Associació Cultural Aula de Teatre de Lleida gestiona el servei municipal des de l'inici a través d'una concessió administrativa municipal que es va atorgar el setembre del 1993 per un període màxim de 50 anys.

 

Protesta al carrer

Unes 500 persones es van concentrar aquest divendres al vespre a la plaça de la Paeria de Lleida per "trencar el silenci" al voltant dels casos d'abusos sexuals denunciats fa gairebé dos anys a l'Aula del Teatre de la ciutat.

Amb el lema "La memòria no prescriu", Dones en Escena ha reivindicat la necessitat de "reparació" cap a les víctimes i ha denunciat que les disculpes que va fer públiques el centre fa una setmana són insuficients. "Paraules que sonen buides, buidor", han afirmat durant l'acte.

 

A més dels escrits que s'han llegit, durant l'acció, exalumnes de l'Aula han cremat fotografies dels dos exprofessors que presumptament van cometre els abusos i també s'ha fet un minut de silenci.

 

Una exalumna de l'Aula de Teatre de Lleida llença un paper on hi ha escrits alguns dels abusos sexuals comesos a la institució (ACN/Anna Berga)

L'acte arriba després d'haver sortit a la llum el cas de l'Institut del Teatre amb l'objectiu de "demanar nous suports", ja que des del col·lectiu consideren que no van tenir prou suport quan van denunciar els abusos a l'Aula de Teatre, el juny del 2019.

 

La concentració s'ha acabat amb un minut de silenci i la interpretació de la cançó "La trastienda del laurel", de l'exalumna del centre Aina Balasch, que va escriure el tema l'any passat després de llegir el testimoni d'algunes de les víctimes de l'Aula.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut