De moment, Telegram continua funcionant (Pexels)

La justícia ordena bloquejar Telegram per una denúncia de Mediaset, Atresmedia i Movistar Plus

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ordena la paralització cautelar de l'aplicació de missatgeria per difondre sense permís contingut audiovisual amb drets d'autor
Actualitzat
TEMA:
Xarxes socials

L'Audiència Nacional ordena bloquejar l'aplicació de missatgeria instantània Telegram a Espanya de manera cautelar per una denúncia de Mediaset, Atresmedia i Movistar Plus.

Les companyies audiovisuals han demanat la paralització del servei per haver utilitzat sense autorització contingut audiovisual subjecte a drets d'autor.

De moment Telegram continua funcionant, però està previst que dins de les pròximes hores es farà aquest bloqueig ordenat per l'Audiència Nacional.

En la resolució, el jutge dona tres hores a partir de la notificació a una desena de teleoperadores com Telefónica, Vodafone i Orange per tallar el servei tant a la web com a l'aplicació.

El jutge instructor Santiago Pedraz ha ordenat el bloqueig per la inacció de Telegram perquè l'empresa no ha atès la petició d'identificar els titulars dels comptes que allotgen contingut protegit per drets d'autor sense permís.

L'Audiència Nacional tampoc no ha comptat amb la col·laboració de les autoritats de les Illes Verges britàniques, a qui el juliol de l'any passat va fer arribar una comissió rogatòria que encara espera resposta. Sense la informació sol·licitada, Pedraz diu que la instrucció no pot avançar.

El cas podria arribar a Europa

Aquest dissabte, Pirates de Catalunya ha anunciat que denunciarà l'estat espanyol al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) arran del bloqueig cautelar de Telegram per part de l'Audiència Nacional, una mesura que la formació considera "desproporcionada" i un acte de "censura". 

Organitzacions d'usuaris com FACUA i col·legis professionals d'enginyeria també han carregat contra la decisió i veuen desmesurat deixar sense comunicació els 8,5 milions d'usuaris de Telegram a Espanya per un conflicte de propietat intel·lectual.

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Mitjans de comunicació
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut