Ponsatí, a Edimburg, en el judici preliminar sobre la seva extradició (EFE / Ian Georgeson)

La JEC deixa vacant l'escó d'eurodiputada de Clara Ponsatí

Redacció Actualitzat
TEMA:
Clara Ponsatí

La Junta Electoral Central ha aplicat la seva pròpia norma, al marge de l'anomenada doctrina Junqueras del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) , i ha declarat vacant l'escó d'eurodiputada de Clara Ponsatí. És un dels 5 seients que corresponen a l'estat espanyol a partir de l'1 de febrer per efecte del Brexit.

"L'escó romandrà temporalment vacant fins que es produeixi l'acatament", diu la JEC en un acord d'aquest dijous.

Com que Ponsatí, exiliada a Escòcia, no ha jurat la Constitució a Espanya, la Junta Electoral no li reconeix tots els tràmits d'eurodiputada. I això malgrat la sentència del Tribunal de Luxemburg sobre Junqueras, que va permetre a Puigdemont i Comín ser europarlamentaris sense fer els tràmits de jurament a Espanya.

 

Ponsatí no ha acudit ni avui ni ho va fer dimarts passat a Madrid per acatar la Constitució. Tot i així, la Junta reconeix que l'última paraula, però, la té el Parlament Europeu. Aplicant la sentència europea, el Parlament d'Estrasburg pot considerar Ponsatí eurodiputada amb immunitat, sense fer aquest tràmit d'anar presencialment a la capital espanyola.

La JEC va proclamar electa Ponsatí en un acord de dijous 23 de gener amb quatre nous eurodiputats més que li corresponen a Espanya després del Brexit.

ARXIVAT A:
Clara Ponsatí Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut