Puigdemont, Junqueras i Romeva assenyalats com a màxims responsables de l'1-O

La Guàrdia Civil acusa els líders del procés d'actuar com "delinqüència organitzada"

L'informe, entregat al jutge Llarena, conclou que Puigdemont, Junqueras i Romeva son els màxims responsables de l'1-O
Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

Els informes que ha enviat la Guàrdia Civil al jutge del Suprem Pablo Llarena equiparen els impulsors del procés amb delinqüents organitzats. En aquests informes s'assenyala Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva com els tres màxims responsables de l'organització del referèndum de l'1-O.

L'informe arriba a la conclusió, a la pàgina 166 del document, que els dirigents polítics i alts càrrecs de la Generalitat actuaven amb tàctiques pròpies de la "delinqüència organitzada".

 

 

A la pàgina 123 també s'hi fa referència a actuacions pròpies de la delinqüència organitzada, quan es refereix a l'ús de sistemes de missatgeria com WhatsApp o Telegram, amb destrucció immediata.

 

A l'informe també apareix la connexió amb l'ANC i Òmnium com a element per estendre el debat i la mobilització social. Pel que fa als mitjans de comunicació, un dels noms que apareixen en els informes és el del productor i empresari audiovisual Jaume Roures. Se'l situa com a integrant d'un suposat comitè organitzador del referèndum de l'1 d'octubre, com a "element cabdal per difondre el missatge independentista", com recullen els punts 3.12 i 3.13 de la pàgina 165 de l'informe.

 


En una entrevista al programa "Més 324", Roures ha defensat que les explicacions que el vinculen amb el procés sobiranista tenen a veure amb el documental "Las cloacas de Interior", produït per Mediapro, la qual cosa creu que suposa que "el documental forma part d'un delicte d'opinió".

Roures també ha apuntat a "El matí de Catalunya Ràdio" que els informes busquen culpables, diu, davant la inoperància de l'Estat.

L'informe de la Guàrdia Civil 172 pàgines. Es basa en trucades, en el document "Enfocats" i en l'agenda Moleskine de Josep Maria Jové, el número dos d'Oriol Junqueras. Segons la Guàrdia Civil, Jové va ser el cervell de la logística del referèndum. Com a màxims responsables hi situa, en la pàgina 165 de l'informe, Puigdemont, Junqueras i Romeva.

L'informe de la Guàrdia Civil també conclou que el document "Enfocats" que van trobar a Jové no és el resultat d'"una fantasiosa megalomania", sinó que responia a un programa estratègic seguit fil per randa.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O Article 155 Procés català Judicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut