Jaume Roures
Jaume Roures

La Guàrdia Civil situa Jaume Roures en el "comitè executiu" del procés sobiranista

En l'informe enviat al Suprem, el considera "un element capital per a la difusió del missatge independentista"

RedaccióActualitzat

Els agents de la Guàrdia Civil que estan investigant la preparació del referèndum de l'1 d'octubre consideren que el fundador del grup de comunicació Mediapro, Jaume Roures, va ser integrant del "comitè executiu" estratègic per organitzar-lo.

En el document de diligències com a policia judicial que va arribar al Tribunal Suprem el 2 de febrer, es parla de líders independentistes com Artur Mas, Anna Gabriel i Marta Rovira, implicant-los en els preparatius del referèndum. També es menciona diverses vegades Roures.

Trucades de l'agost

En concret, el seu nom surt en una trucada intervinguda el 7 d'agost entre l'editor i director de campanya de Junts pel Sí, Oriol Soler, i el secretari general d'Oriol Junqueras al govern de la Generalitat, Josep Maria Jové.

En aquesta trucada el primer comunica al segon que s'han de veure perquè "necessita saber dues coses", i que unes hores més tard havia de parlar amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i també amb "Roures".

"El pelat" i "l'avi"

Els investigadors judicials afegeixen que, "a parer seu", s'està referint al "fundador de Mediapro". També llancen la hipòtesi que, en una trucada prèvia de Jové amb Sergi Sol, responsable de comunicació d'ERC, el primer s'havia referit a Soler com "el pelat" i a Roures com "l'avi".

En les trucades es parla de la preparació d'un documental, i els agents llancen una altra hipòtesi: que sigui el que va produir Mediapro sobre el referèndum. També recorden que aquesta empresa va encarregar-se del centre de premsa del referèndum.

"Element capital" 

Tot plegat els porta a una altra hipòtesi en base al document EnfoCATs intervingut a Jové, en el qual es remarcava "la importància de l'acció de comunicació":

"Jaume Roures Llop podria integrar-se en el Comitè Executiu que es va plasmar en aquell document en qualitat de professional expert en l'àmbit de la comunicació."

Això els permet, en les conclusions de l'informe, assenyalar Roures com un "element capital":

"En aquella mobilització també va ser clau l'acció de comunicació que es va plantejar en l'EnfoCATs i per això es van valdre de mitjans de comunicació social públics i privats, amb Jaume Roures Llop com a element capital per a la difusió del missatge independentista."

 

Notícia relacionada: Roures pregunta a Rajoy si les invitacions a dinar de secretaris d'estat també són secretes.

 



El president de Mediapro ha assegurat que "no hi ha arguments" per vincular-lo amb l'organització del referèndum i s'ha mostrat "sorprès pel baix nivell intel·lectual" de l'informe de la Guàrdia Civil. En una entrevista al programa "Més 324", Roures ha dit que no coneix Josep Maria Jové i ha defensat que les explicacions que el vinculen amb el procés sobiranista tenen a veure amb el documental "Las cloacas de Interior", produït per Mediapro, la qual cosa creu que suposa que "el documental forma part d'un delicte d'opinió"

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut