La CUP demana la dimissió del conseller d'Interior per les càrregues dels Mossos

Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

La CUP ha criticat amb contundència les càrregues policials contra els manifestants independentistes que intentaven impedir una manifestació de policies nacionals i guàrdies civils.

Pel diputat Carles Riera, s'ha donat la paradoxa que "els Mossos d'Esquadra han protegit la mobilització feixista a la vegada que agredien el moviment antifeixista".

Per això, la formació anticapitalista demana la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch:

"Com pot ser que un any després, aquelles persones que amb tant honor i dignitat van defensar l'1 d'octubre, la democràcia i el nostre dret a l'autodeterminació, avui, en una acció antifeixista, són colpejades amb una violència comparable pels Mossos d'Esquadra? En conseqüència, demanem totes les responsabilitats al govern de la Generalitat i concretament al conseller d'Interior, senyor Buch, i en demanem la dimissió immediata."

Per Riera, que ha comparegut aquest dissabte a la tarda davant de la seu del partit, la mobilització independentista ha estat "pacífica, no violenta i un exemple a seguir d'autoorganització popular".

També els CDR han demanat la dimissió de Buch, i també la del president Torra. Ho han fet a través de Twitter.



Les càrregues del Mossos s'han saldat amb 6 detinguts i 24 ferits. Als detinguts, els han traslladat a la comissaria de les Corts, a l'espera de passar a disposició judicial.

 

El PP també demana la dimissió de Buch

El partit que també ha demanat la dimissió de Miquel Buch ha estat el PP. El líder dels populars a Catalunya, Xavier García Albiol, ha demanat la dimissió del titular d'Interior per la seva irresponsabilitat i incapacitat per impedir incidents i agressions --ha dit-- per part de radicals independentistes.

ARXIVAT A:
Procés català CUP
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut